banner913
banner932
banner1012

“Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi” oluşturuluyor

banner1020

banner974
“Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi” oluşturuluyor

banner971
 Bakanlar Kurulu, Bakanlık ve Birlik temsilcilerinden oluşacak "Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi"nin oluşturulmasına karar verdi. Karar, dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
Karara göre, her salı toplanacak Komite’nin sekretaryası Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülecek.
Yaş sebze ve meyve fiyat artışını önlemek, üretici ve tüketicileri koruyarak fiyat oluşumuna katkı sağlamak ve toptancı satış fiyatı belirlemesine katkı koymak amacıyla oluşturulacak komite, Başbakanlık, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Toptancılar Birliği ve Üreticiler Birliği temsilcilerinden oluşacak.
Başbakan Ünal Üstel dün yaptığı açıklamada, erişebilir gıdaya ulaşılması için tavsiye sebze fiyatını belirlemek üzere yaş sebze ve meyve referans fiyatlarının belirlenmesi amacıyla bir komite oluşturulması kararı alındığını açıklamıştı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.