banner913
banner932
banner1012

Vergi Dairesi’ne ilk kadın müdür

banner1020

Gelir ve Vergi Dairesi Genel Müdürlüğü’ne Saadet Hüdaverdi atandı

banner974
Vergi Dairesi’ne ilk kadın müdür

banner971

 
Gelir ve Vergi Dairesi Genel Müdürlüğü’ne ilk kez kadın bir müdür atandı. Saadet Hüdaverdi, Vergi Dairesi’nin yeni müdürü oldu.
Hüdaverdi, Uludağ Üniversitesi’nden Ekonomi mezunu olduğu günden itibaren, bu işe gönül vermiş bir kadın…
Saadet Hüdaverdi, Uludağ Üniversitesi Ekonomi bölümünden 1990 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan Mağusa Vergi Dairesi’ne 1992 yılında başladı, burada farklı görevlerde yer aldı. 2003 yılında ‘psikoloji’ alanında yüksek lisans yaptı.
İlk ‘Katma Vergi Yasası’nın hazırlanmasında etkin bir rol oynadı. Mağusa Gelir ve Vergi Dairesi’nde Kaza Sorumlusu olarak görev yaptı. İskele Vergi Dairesi’nin kurulması gerektiğini tespit etmelerinin ardından kurulumunu tamamladı.
Ardından eşi Ekonomist Hüda Hüdaverdi’nin çalışma şartlarından ötürü Girne Vergi Dairesi’nde Kaza Sorumlusu olarak görev aldı.
2017 yılında 2 yıl boyunda Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti’nde denetçi görevini üstlendi.
Ardından Lefkoşa Vergi Dairesi’ne tayini çıktı ve bu süreçte yasa çalışmalarında görev aldı. 2021 yılında KKTC’nin ilk kadın Vergi Dairesi Genel Müdürü oldu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.