banner913
banner932
banner1012

Üst Komite tam kapanma istiyor

banner1020

banner974
Üst  Komite tam kapanma istiyor

banner971

Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi yarından başlayarak ada genelinde “tam kapanma” kararı üretti.

Bakanlar Kurulu geçtiğimiz hafta Girne İlçesi’nde 14, geriye kalan bölgelerde ise 7 gün ‘kısmi kapanma’ kararı almıştı. Vaka sayısında öngörülemeyen artış, sağlık sisteminin tıkanma noktasına gelmesi ve vatandaşların kurallara uymaması yeni kapanma kararlarını gündeme getirdi. Şehirler arası seyahat tamamen yasaklanırken, PCR raporu negatif olmayanlar yolculuk yapamayacak. Polis, kaymakamlık ve Belediye denetimleri en üst noktaya çıkarılacak. 15 gün tam kapanma kararı, 10 Şubat tarihinde yeniden değerlendirilecek. Sağlık sektöründe pandemi ile mücadele amaçlı yeni istihdamların önü açılırken; ekonomik kayıplarla ilgili herhangi bir karar verilmedi.

Ayrıca kreşlerin de kapatılması, market ve eczane gibi elzem açık alanlara kısıtlama getirilmesi, hafta sonları akaryakıt istasyonlarının kapalı olması gibi yeni kararlar da gündemde.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.