banner913
banner932
banner1012

Ülkeye 3 günlüğüne karantinasız giriş kararı değişti

banner1020

banner974
Ülkeye 3 günlüğüne karantinasız giriş kararı değişti

banner971

Sağlık Bakanlığı az önce yeni bir açıklama yaparak dün duyurulan 72 saat içinde adaya çift PCR ile girenlere karantina uygulanmayacak kararına açıklık getirdi. Bakanlık yaptığı açıklamada, “Daha önce açıklamış olduğumuz 3 gün süreyle B gurubu ülkelerden çift negatif PCR sonucu ile ülkemize giriş yapacak kişilerle ilgili karar kamuoyunda farklı yorumlara neden olmuştur. Alınan karar revize edilmiş olup, maddenin son hali aşağıda yer almaktadır.

Buna göre resmi görevli olarak KKTC ‘den Türkiye ‘ye gidecek veya resmi görevli olarak Türkiyeden KKTC ye gelecek  kişiler  72 saat içinde gerekli önlemleri uygulayarak görevlerini tamamlayıp ülkelerine dönmeleri durumunda karantinaya alınmayacaklardır. Karar sadece resmi görev yapacak kişiler için geçerlidir. Karara göre  çift negatif PCR testi koşulu geçerlidir” dedi.

45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Tarafından 05 Eylül 2020 tarihinden itibaren alınan kararlar yenilenerek şu şekilde tekrar duyuruldu:

1. A) Ülkemize B Grubu ülkelerden gelen kişiler (Türkiye ve İngiltere dahil) arasından vaka sayısının giderek artması ve yerel bulaşın da buna bağlı olarak artış göstermesi ve sağlık sistemimizin yükünü arttırmamak adına komitemiz  07 Eylül 2020 tarihinden itibaren başlamak kaydı ile adamıza gelecek herkesin 7 gün süre ile karantinada kalmasına karar vermiştir. (Maliye Bakanlığı tarafından sağlanacak Sağlık Bakanlığı ve güvenlik güçleri tarafından denetlenecek karantina merkezlerinde) Uygulama 06 Eylül 2020 saat 23:59 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve 20 Eylül 2020 saat:23:59 da sona erecektir. Bu uygulamanın bitiş tarihinde yeniden durum değerlendirilmesi yapılacaktır.

B) Resmi görevli olarak KKTC ‘den Türkiye ‘ye gidecek veya resmi görev için Türkiyeden KKTC ye gelecek  kişiler  72 saat içinde gerekli önlemleri uygulayarak görevlerini tamamlayıp ülkelerine dönmeleri durumunda karantinaya alınmayacaklardır.

C)Yükseköğrenim nedeniyle KKTC’ye gelecek öğrenciler de bu süreçte 7 gün süre ile Üniversitenin belirlediği yurt veya otellerde izole olacaklardır.

D) Sağlık nedenleri ile yurt dışına gidenlerin karantina uygulamaları Sağlık Bakanlığı’na müracaat etmeleri halinde değerlendirilecektir.

E) C kategorisindeki ülkelerden gelecekler için pcr süresinde değisiklik yapılmıştır.Buna göre  Ülkemize gelecek kişiler uçağa biniş tarihinden önceki  0-120 saat içerisinde yapılan ve sonucu negatif olan PCR test sonucunu KKTC’ye girişlerinde görevlilere vererek ülkeye girebileceklerdir.Bu kişilere ülkeye girişlerinde 14 gün süre ile belirlenen karantina merkezlerinde karantina uygulaması yapılacaktır.  BUkisilere PCR testi de  yapılabilecektir.

2. Son günlerde Vadili, İnönü ve Akdoğan bölgelerinde yoğun yerel bulaşın görülmesi nedeniyle 07 Eylül 2020 tarihinden itibaren (07 Eylül 2020 tarihi dahil) 20 Eylül 2020 tarihine kadar (20 Eylül 2020 tarihi dahil) 14 gün süre ile düğünler, toplantılar vb. toplu organizasyonlar yasaklanmıştır. Bu bölgedeki tüm okulların açılması da 14 gün süre ile ertelenmiştir.

3. A) Açık alanlarda düzenlenen eğlencelerde sosyal mesafe ile ilgili yapılan tüm uyarılara rağmen bu kurallara uyulmadığı görülmektedir. Bu nedenle beach club, doğum günü kutlaması, kına gecesi vb. benzeri eğlencelerin yapılacak denetimlerde kurallara uyulmaması halinde işletmelerin kapatılmasına karar verilmiştir.

B)Ayrıca düğünler ve açık havada düzenlenen benzeri organizasyonlarda uyulması gereken kurallar kılavuzuna uyulmaması durumunda düğünlere de kısıtlama getirilecektir.

4. Restaurant, cafe ve yemek hizmeti veren yerler hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları kaydı ile hizmet vermeye devam edeceklerdir. Bu hizmetlerin belirlenen kurallara uymamaları halinde kapatılmaları gündeme gelecektir.

5. Taşımacılık sektörü ile ilgili alınacak tedbirler; sürücü bölümü bir aparat ile yolculardan ayrılmalıdır. Bu arada camlar açık olmalı, klima kullanılmamalı ve araçtaki herkes maske takmalıdır. Yolcuların tarih bazında isim- soyisim ve adres kayıtları da tutulmalıdır.

NOT:

• Ülkemize girişlerde B Kategorisinden gelen kişilerden istenen PCR testleri ile ilgili uygulamalarda bir değişiklik yapılmamıştır.

• Söz konusu karantina ücretlerinden aşağıda belirtilen kişiler muaf tutulacaktır:

– Öğrenci olarak ülkemize giriş yapacak kişiler

– 6 Eylül 2020 tarihinden önce yurt dışına giden kişiler

– Sağlık nedeniyle  Türkiye’ye  giden hastalar ve görevli olarak gönderilen personel.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.