banner913
banner932
banner1012

“Ülkenin sıkıntısı test sayısı”

banner1020

Dr. Dizdarlı, korona virüs testlerinin 3 binin altına düşmemesi gerektiğine vurgu yaptı

banner974
“Ülkenin sıkıntısı test sayısı”

banner971

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, Kıbrıs TV’de yayınlanan bir programa konuk oldu.
Dizdarlı, Koronavirüs vakalarının tekrar artması ile birlikte tedbirlerin alınmaya başladığını söyleyerek, şu anki durumun Mart ayındaki durum ile aynı olmadığını ancak sosyoekonomik hayatın rayına bir türlü oturamadığını belirtti.
Baştan alınması gereken radikal kararların yavaş yavaş gündeme sokulduğuna da dikkat çeken Dizdarlı, “Umarım aynı şeyleri yaşamayız… Önceliğin ‘sağlık’ olduğunu kabul etmemiz gerekiyor…” dedi.
Dr. Bülent Dizdarlı, Koronavirüs testlerinin 3 binin altına düşmemesi gerektiğine vurgu yaparak, ülkenin sıkıntısının test sayısı olduğunu dile getirdi.
Devamlı test yapılması ve rastgele testlerin artırılması adına çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çeken Dizdarlı, “Kimseye haber vermeden, rastgele testlerin yapılması lazım. Farklı bölgelere, merkezlere kurulmalı” diyerek haber verilerek rastgele test yapılması o bölgede yığılmaların yaşanmasına sebep olacağını kaydetti.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.