banner913
banner932
banner1012

“Ücretli PCR kararı yanlış, uygulanamaz”

banner1020

Sağlık Bakanı Üstel, PCR ya da antijen testlerinin ücretli olması kararının uygulanmasının mümkün olmadığını belirtti

banner974
“Ücretli PCR kararı yanlış, uygulanamaz”

banner971
 
 
Sağlık Bakanı Ünal Üstel, PCR ya da antijen testlerinin ücretli olması kararının Maliye Bakanlığı'na ait olduğunu, bunun ülke gerçekleri ile bağdaşmadığını söyledi.
Üstel, kararın uygulanmasının mümkün olmadığını belirtti.
“Aşılı olanlara ücretsiz, aşısızlara ücretli” prensibine evet dediklerini belirten Üstel, PCR testleri sayesinde salgının yayılmasının önlendiğini belirtti.
Ekonomik açıdan da kararı uygulanamaz olarak niteleyen Üstel, “Böyle bir dönemde ülke insanının yanında olmayan devlet, ne zaman olacak?” diye sordu.
Üstel, kararın sağlık açısından da sorunlar yaratacağını belirterek, “herkes test parası bulmayabilir. O zaman salgın da yayılacak. Buna sağlık açısından onay vermemiz hiç mümkün değil. Bizle hiç istişare edilmedi” ifadesini kullandı .
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.