banner913
banner932
banner1012

“Türkiye’den para koparmak üzerine bir ekonomi kurulamaz”

banner1020

CTP Genel Başkanı Erhürman, Türkiye’den para koparmak üzerine bir ekonomi kurulamayacağını vurguladı

banner974
“Türkiye’den para koparmak üzerine bir ekonomi kurulamaz”

banner971

 CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, Lefkoşa’daki bazı işletmeleri ve Özgür İş İnsanları Derneği’ni ziyaret etti.
Önümüzdeki seçimlerde temel meselenin kendilerine göre ekonomi olduğuna dikkat çeken Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının, uçurumun kenarına kadar geldiğini vurguladı. Erhürman, doğru müdahalenin zamanında yapılmaması durumunda uçurumdan aşağıya doğru ekonomik olarak yuvarlanılacağını belirterek, Kıbrıs Türk halkının varoluşu açısından, ekonominin toparlanmasının yaşamsal bir önemde olduğunun altını çizdi.
Tufan Erhürman, 4’lü hükümet döneminde enflasyonun yüzde 29, sterlinin TL karşısındaki kazancının ise yüzde 32 olduğunu hatırlatarak, söz konusu dönemde çalışana hayat pahalılığını yüzde 34 oranında verdiklerini kaydetti. Asgari ücretteki artışın ise 15 ayda yüzde 45 olduğunu yineleyen Erhürman, “Gümrük vergilerinden, KDV’den, fiyat istikrar fonundan vazgeçmiştik. Aldıklarımızı kıstık, verdiklerimizi artırdık. Elektrikte zam yapılması gerekiyordu, yapmadık ama yükü de KIB-TEK’e bırakmadık” dedi.
Erhürman, “334 milyon TL tutan GKK maaşlarını tarihte ilk defa biz ödedik. 54 milyon artıyla da bütçeyi kapattık” diye konuştu. “Bir hafta önce ise Meclis’e yeni bir tasarı getirdiler. Vergileri yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkarma tasarısı. “Bu zihniyetin ekonomiye yaklaşımı piyasaya parayı pompalamak değil, parayı piyasadan çekmek ve Maliye’de toplamaktır” diyen Erhürman, güçlü bir maliyenin ancak güçlü bir ekonomiyle, güçlü bir piyasayla olabileceğine işaret etti.
Türkiye’den kaynak akışının olmadığına vurgu yapan Erhürman, “Protokolü imzalarken 50 kez söylememize rağmen yapmayacaklarını yazdılar, yazdıklarını da yapmadılar. Onun için de Türkiye’den para aktarımı yüzde 29’da kaldı” dedi. Erhürman, Türkiye’den para koparmak üzerine bir ekonomi kurulamayacağını vurgulayarak, “Türkiye ile karşılıklı sevgi saygı ekseninde yatırım için kaynak alınır” dedi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.