banner913
banner932
banner1012

Türkiye ile ticarette TL dönemi

banner1020

Türkiye’den KKTC‘ye yapılan ihracatlarda 5 Aralık’tan itibaren döviz değil TL kullanılacak

banner974
Türkiye ile ticarette TL dönemi

banner971

 
Türkiye’den KKTC‘ye yapılan ihracatlarda firmalar artık döviz kullanamayacak. İki ülke arasındaki ticaret 5 Aralık 2022’den itibaren TL ile yapılacak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İhracat Genelgesinde yapılan değişiklik ile Kuzey Kıbrıs ihracatlarında 05 Aralık’tan itibaren Gümrük beyannamesinde ihracat bedelinin Türk Lirası olarak beyan edilmesi ve bedelin Türk Lirası olarak tahsil edilmesi zorunlu hale getirildi.
Genelgede yapılan değişiklikte “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılan ihracatta, Gümrük Beyannamesi’nin 22nci hanesinin Türk lirası olarak beyan edilmiş olması ve ihracata ilişkin bedelin Türk lirası olarak tahsil edilmesi zorunludur. Ancak 05.12.2022 tarihinden önce düzenlenen gümrük beyannameleri ve bu kapsamda yapılan tahsilatlar için bu şart aranmaz.” ifadelerine yer verildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.