banner913
banner932
banner1012

TÜRK-SEN YENİ MESAİ SAATLERİNİ REDDETTİĞİNİ BİLDİRDİ

banner1020

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), yeni mesai saatlerini reddettiğini bildirdi.

banner974
TÜRK-SEN YENİ MESAİ SAATLERİNİ REDDETTİĞİNİ BİLDİRDİ

banner971

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır kamuda ve kamuya bağlı kurum ve kuruluşlarda mesai saatleri 08:00-15-30 olarak devam ederken, hükümet edenlerin çalışanları temsil eden sendikalarla daha önce varmış oldukları anlaşmaları da hiçe sayarak tek taraflı olarak mesai saatlerini 08.00-17.00 olarak değiştirmek suretiyle ülkedeki çalışma hayatını daha fazla kaosa sürüklediğini ileri sürdü.

Bıçaklı, “Ülkedeki çalışanların yaşam biçimi ve düzenlerini her iki ayda bir değiştirerek sıkıntı yaşamalarını sağlamak kabul edilebilir bir uygulama değildir” dedi.

Bıçaklı, Türk-Sen olarak yeni mesai saatlerini kabul edilebilir bulmadıklarını belirterek, hükümetin konuyu ivedi  olarak yeniden gözden geçirmesini ve düzeltmesini beklediklerini kaydetti.

Bıçaklı, “aksi takdirde, çalışanları mağdur eden bu kararın düzeltilmesini sağlamak için yasal haklarını kullanacaklarını” ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.