banner913
banner932
banner1012

Tatlısu DP'ye, Çatalköy YDP'ye

banner1020

Hükümet ortakları yerel seçimde ittifak konusunda anlaştı. Tatlısu’da DP, Esentepe-Çatalköy’de YDP adayı desteklenecek. Geriye kalan bölgelerde UBP’nin adaylarına destek verilecek

banner974
Tatlısu DP'ye, Çatalköy YDP'ye

banner971


Hükümetin üç ortağı UBP-DP- YDP yerel seçim ittifakı konusunda ön anlaşma yaptı..
Elde ettiğimiz bilgiye göre UBP ve YDP Tatlısu’da DP adayını destekleyecek. 
Esentepe- Çatalköy Belediyesi’nde ise UBP ve DP, YDP adayını destekleyecek. Diğer beldelerde ise UBP adaylarına destek verilecek..
Yüksek Mahkeme henüz kaç belediyede seçim yapılacağı kararını üretmiş değil. Siyasi partiler mahkeme kararını bekliyor. Hükümet ortakları, mahkemenin yasal düzenleme lehinde bir karar alacağını öngörüyor. Bu çerçevede 18 belediye tahtında bir paylaşım yapıldı. Ancak mahkemenin kararı değişir ve seçim yapılacak belediye sayısı 28 olacaksa o zaman uzlaşı da yeniden gözden geçirilecek.
TATLISU’DA ORCAN, ÇATALKÖY’DE İLHAN
Belediyeler reformunda Esentepe ve Çatalköy Belediyesi’nin birleşmesi öngörülüyor. 
YDP bu iki belediyenin birleşmesi durumunda buraya talip oldu. YDP’nin bir önceki Çatalköy belediyesi başkanlık seçiminde iyi bir oy alan Muhtar Serdar İlhan’ı aday göstermek istediği öğrenildi.
YDP logosuyla seçime girilmesi ve adaya UBP ile DP’nin destek vereceği anlaşılmış durumda ancak henüz Serdar İlhan bu konuda henüz net bir karar üretmiş değil.
Öte yandan DP’nin başarısı kanıtlanmış tek Belediye Başkanı olan Hayri Orcan konusunda ısrarcı olması bu konuda sonuç verdi. Tatlısu’da DP adayı Hayri Orcan’a UBP ve YDP’liler de destek verecek.
Geriye kalan 16 belediyede ise DP ve YDP’liler UBP adaylarını destekleyecek.
İttifakın Belediye Meclis üyeleri için de yapılacağı öğrenildi.



Hayri Orcan
 

Serdar İlhan
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.