banner913
banner932
banner1012

“Tanınma noktasına geleceğiz”

banner1020

Cumhurbaşkanı Tatar, “Yolumuz bağımsızlık hürriyet yoludur, tanınma noktasına da geleceğimize inanıyorum” dedi

banner974
“Tanınma noktasına geleceğiz”

banner971

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da, Avrasya Hizmet Ödülleri törenine katıldı. 
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından düzenlenen ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Müzik dinletisinin yer aldığı etkinlikte, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ödülleri verdi. 
Gecede, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin birinci yılı dolayısıyla hazırlanan film de gösterildi. 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gecede yaptığı konuşmada, kendisine gösterilen yakın ilgiye teşekkür etti. 
Bugün gezdiği müzede Türk milletinin büyüklüğünü gördüğünü ve bir kez daha gurur duyduğunu ifade eden Tatar, Kıbrıs’a da böyle bir müzeyi kazandıracaklarını söyledi. 
Kıbrıs’ta bir anlaşmanın artık egemenlik ve iki devletli olabileceğini ifade eden Tatar, Türkiye’nin bu yeni siyasete tam destek verdiğini söyledi. 
Kıbrıs davasının milli, ulusal bir dava olduğunu vurgulayan Tatar, bu büyük davanın yürütülmesinde geçmişi unutmadan aklı selim şekilde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. 
Tatar, yan yana yaşayan iki devletin iş birliğine dayalı çözüm siyasetinden artık vazgeçilmemesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin bu bölgenin en güçlü devleti olduğunu ve söz sahibi olduğunu kaydetti. 
Kıbrıs davasının 1571’den beridir devam ettiğini ifade eden Tatar, Maraş açılımını da anlattı. 
KKTC’nin itici gücü olan Maraş’ın artık açıldığını ve ülkenin ekonomik gelişimine katkı koyacağını ifade eden Tatar, devlet ve egemenlik siyasetinin Türkiye ile birlikte sürdürüldüğünü, azınlık pozisyonuna asla düşmeyeceklerini kaydetti, “Yolumuz bağımsızlık hürriyet yoludur, tanınma noktasına da geleceğimize inanıyorum” dedi. 
Kıbrıs Türk halkının kendi geleceğini kendinin belirleyebileceğini ifade eden Tatar, Kıbrıs’ta barış olduğunu, kimsenin çatışma istemediğini belirterek, artık Kıbrıs’taki gerçeklere göre bir anlaşma istediklerini, bu gerçeğin de egemenlik temelinde iki devlet olduğunu söyledi. 
Tatar, yolunun, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı, egemenliği, devleti olduğunu ifade etti. 
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hediyeler takdim edildi. 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gecede, eşi Sibel Tatar ile birlikte Azerbaycan’da şehit düşen Polat Haşimov’un annesi Samide Haşimov’a ödülünü takdim etti. 
Tatar, şehit annesine ödül vermekten büyük onur duyduğunu ifade ederek, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin zaferi bizim de zaferimizdir” dedi ve tüm şehitlere rahmet, evladını kaybeden anneye sabır diledi. 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.