banner913
banner932
banner1012

Sucuoğlu, doktorlardan sabır istedi

banner1020

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, sağlık çalışanlarının özlük haklarının geliştirilmesi için yoğun bir çalışma başlattıklarını ve birkaç gün içinde bu çalışmaların sonlanacağını açıkladı

banner974
Sucuoğlu, doktorlardan sabır istedi

banner971

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin hizmete açılışının 39. yıl dönümü dün törenle kutlandı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun da katıldığı törende, hastaneye hizmet verip son üç yıl içinde emekli olanlara anı plaketleri takdim edildi.
Başhekim Bülent Dizdarlı, hastanenin 2016 yılına ait rakamsal bazı verilerini sunarak Lefkoşa’ya ikinci bir hastane yapılması projesinin olduğunu ve bu karar sonrasında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin hizmetlerini ikinci basamak hastanesi olarak sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Yeni hastanenin üçüncü basamak hastanesi olarak kurulması gerektiğini kaydeden Dizdarlı, eğitim yanında sevklerin kabul edildiği son nokta olarak düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. Bülent Dizdarlı, Lefkoşa’da bir hastanenin hem ikinci hem üçüncü basamak hastanesi olarak çalışmasının artık mümkün görünmediğini söyleyerek, bu sayede sağlık sisteminin daha güçlü olacağına inandığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucoğlu da dönemlerinde hastanenin birçok alt yapısını tamamlamayı üstlendiklerini, bunda da bayağı yol aldıklarını, ancak daha yapılması gereken çok işler olduğunu ifade etti. 
Yeni hastane projesinin hazır olmasına karşın bazı teknik konuların hazırlanıp ihaleye çıkılmasının beklendiğini kaydeden Sucuoğlu, "Bilinen mahkeme kararı sonrası özlük haklarının geliştirilmesi için yoğun bir çalışma başlattık. Birkaç gün içinde bu çalışmalar sonlanacak ve hekimlerle bire bir paylaşılacaktır. Bu sonuçlanıncaya kadar biraz sabır rica ediyorum" diyerek, sağlıkla ilgili yasaların Meclis’e havale edildiğini belirtti.

Bakan Sucuğlu'nun konuşması sonrası, son 3 yıl içinde hastaneden emekli olan hekim, hemşire ve diğer personele hizmet anısı olarak plaketleri takdim edildi.

Törende ayrıca Salih Yalçın isimli güvenlik görevlisine de hastane idaresi tarafından özel teşekkür belgesi verildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.