banner913
banner932
banner1012

Soruşturma durduruldu, 'devam ettirmeyin' dendi

banner1020

DP Milletvekili Serdar Denktaş “Aziz Barnabas fiilen askerin karıştığı bir olaydı. Soruşturma durduruldu, 'devam ettirmeyin' dendi” ifadelerini kullandı

banner974
Soruşturma durduruldu, 'devam ettirmeyin' dendi

banner971
 
 
Kutlu Adalı’nın öldürülmesiyle ilgili itirafları yorumlayan DP Milletvekili Serdar Denktaş “Aziz Barnabas fiilen askerin karıştığı bir olaydı. Soruşturma durduruldu, 'devam ettirmeyin' dendi” ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’a özel açıklamalar yapan
Denktaş’ın verdiği cevaplar şöyle:
■ Peker'in Adalı ile ilgili iddiasına dair düşünceniz nedir?
 Kıbrıs'ta dönemin Cumhurbaşkanının (Rauf Denktaş) ve benim bakan olarak bilgimiz olması gerektiğini söylüyorlar. Şunu anlasın Türkiye kamuoyu: Kıbrıs'ta o dönem Türkiye tarafından direkt veya Türkiye eliyle bir şey yapıldığında çok fazla sorgulanmazdı, bir bildiği var diye. Birçok olayın içeriğiyle ilgili Kıbrıs'ta kimsenin bilgisi ve haberi yoktur. Peker, “Eken'in uzantıları yaptı” diyor. Kimdir bu uzantılar? O isimler yok. Burada Meclis'te konuşulan konulardan biri bu, yeniden soruşturma açalım diye. Açalım da, nereye kadar götürebiliriz? Bu işin başlangıç yeri Türkiye olduğuna göre o bilgilere ulaşacak mıyız? Orada bir soru işaret var hepimizin kafasında. Nasıl açığa kavuşturacağız, o belli değil.
 ■ Susurluk bağlantısı olabilir mi?
O dönemde de iddialar buydu. Aziz Barnabas'tan ne alındı, mağarada ne vardı; bütün bunlar bizim açımızdan cevapsız. Bilgimiz olmayan konular. Niye? Çünkü fiilen askerin karıştığı olaydı. Soruşturma durduruldu. “Devam ettirmeyin” dendi. Ne vardı, ne alındı, kime götürüldü; Kıbrıs'ta hiçbir makamın bilgisinde değil.
  ■ Asker Türkiye'ye bağlı olduğu için mi?
Tabi ki.
 ■ Susurlukçular mı öldürdü?
Olabilir, “Kesinlikle değildir” diyemiyorum.
 ■ Başka bir ihtimal var mı?
Mutlaka bir Türkiye bağlantısı vardır. Türkiye ile buradaki elemanları ile bağlantısı vardır. Başka ihtimal düşünemiyorum.
 ■ Bu açıklamayı duyunca şaşırdınız mı?
Mehmet Ağar ve Korkut Eken'den bahsediyor. Bu isimler ilk defa gündemimize giriyor. Şaşırır mıyız? Yok. “Şaşırdım” diyeni duymadım. Soruşturma komitesi burada yetkili elemanlara soru sorabilir, cevabını alır ama Türkiye'ye sorma konusunda pek bir yere varabileceğimizi zannetmiyorum.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.