banner913
banner932
banner1012

“Sızıntı teğet geçmeyecek”

banner1020

Biyologlar Derneği Eski Başkanı Hasan Sarpten, “Petrol sızıntısının şu anda bizi teğet geçeceği gibi bir görüntü yok. Etkileneceğimiz aşikar” dedi

banner974
“Sızıntı teğet geçmeyecek”

banner971

Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği (Bio-Der) Eski Başkanı Hasan Sarpten, Hükümet yetkililerinin Suriye kaynaklı petrol sızıntısının Kıbrıs’ı teğet geçeceği konusundaki öngörülerine katılmadığını açıklayarak, “Şu anda bizi teğet geçeceği gibi bir görüntü yok. Etkileneceğimiz aşikar” dedi.
Hasan Sarpten, Kıbrıs sahillerinin petrolden etkileneceğini yineleyerek, bu saatten sonra en az etkilenilmesinin sağlanması gerektiğini, bunun için de petrolün kıyı ile temasının engellenmesi gerektiğinin altını çizdi ve birkaç yüz metrelik bariyer ile bu temasın engellenemeyeceğini düşündüğünü söyledi.
Geçmiş yıllarda AKSA’da, şu an karşı karşıya kalınan çevre felaketinin çok daha küçüğünün yaşandığını hatırlatan Sarpten, “AKSA deneyiminden sonra hiçbir hazırlığımızın olmaması düşündürücü” ifadelerini kullandı.
Türkiye’den ekiplerin gelmesi gibi, gelecek tüm uluslararası yardımın önemli olduğunu anlatan Sarpten, Rum Tarım Bakanının da yardım teklif ettiğini belirterek, “Bu teklife de olumlu yanıt verilmeliydi” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.