banner913
banner932
banner1012

Siyasetin pisliğinden kaçtım

banner1020

Özgürgün'ün istifasının reddedilmesinin ardından gündeme gelen eski milletvekili Abbas Sınay, kendisine yönelik eleştiriler üzerine sosyal medyadan yanıt verdi: “Dokunulmazlığım mı kaldırıldı yoksa yurt dışına mı kaçtım? Ben Kıbrıs'taki siyasetin pisliğinden kaçtım”

banner974
Siyasetin pisliğinden kaçtım

banner971
 
 
UBP Lefkoşa milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün geçen gün istifasının mecliste ret edilmesinin ardından gündeme gelen Abbas Sınay sessizliği bozdu.
2014 yılında milletvekilliğinden istifa eden ancak istifası mecliste kabul edilmeyen dönemin CTP-BG Girne milletvekili Abbas Sınay, kendisine yönelik eleştiriler üzerine sosyal medyadan yanıt verdi.
Sınay, "Abbas Sınay ve Hüseyin Özgürgün arasında tek bir benzerlik gösterir misiniz? Siz Kıbrıs'ta ilk kez yapılan bir istifayı bile itibarsızlaştırıyorsunuz. Bir sorun bakalım dokunulmazlığım mı kaldırıldı yoksa yurt dışına mı kaçtım? Ben Kıbrıs'taki siyasetin pisliğinden kaçtım” dedi.
Sınay, devamla “Ve bir daha yakınına bile uğramadım. Ama Kıbrıs'ta barış ve çözüm mücadelesinde hep yer alacağım. Bu oylamayla CTP itibarsızlaştırmaya çalışmanız sol mücadeleye ve Kıbrıs'ta çözüm ve barış mücadelesine de zarar verir” diye ekledi.
Abbas Sınay, 15 Ağustos 2014 tarihinde milletvekilliğinden istifa ettiğini Meclis Başkanlığı’na bildirmiş 20 Ekim’de ise Meclis Genel Kurulu’nda Sınay’ın istifası oylanmıştı.
CTP-BG ve DP-UG milletvekilleri Sınay’ın istifasına ret oyu verirken, UBP çekimser, TDP kabul oyu kullandı. Çekimser oylar, ret oylarından sayıldığından, Sınay’ın istifası 40 oyla reddedilmişti
Meclis Başkanı Sibel Siber, tutanağa göre sonuçları “Kabul 3, ret 28, çekimser 12, katılmayan 7” Şeklinde olduğunu açıklamıştı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.