banner913
banner932
banner1012

Sinirler gerildi, öğrenciler hala mağdur

banner1020

Öğrenci yurdu olarak kullanılan Sky Venüs Otel’de sular durulmuyor. Otelde kalan öğrenciler, tahliye için otele gelen Hüseyin Disko’nun oğlu ile tartıştı. Paralarını geri isteyen öğrenciler, “Bu...

banner974
Sinirler gerildi, öğrenciler hala mağdur

banner971

Öğrenci yurdu olarak kullanılan Sky Venüs Otel’de sular durulmuyor. Otelde kalan öğrenciler, tahliye için otele gelen Hüseyin Disko’nun oğlu ile tartıştı. Paralarını geri isteyen öğrenciler, “Bu adam bizi dolandırdı. Polis tutuklasın” diyerek öfkelerini dile getirdi

 

 

Gamze BAYKUR

Öğrenci yurdu olarak kullanılan ve mahkeme emri ile tahliye kararı çıkan Sky Venüs Otel’de sular durulmuyor. Otel kiracısı Hüseyin Disko’nun davayı kaybetmesinin ardından otelin tahliye edilmesi ve oteldeki eşyaların haciz edilerek satılması yönünde karar çıkmıştı. Davanın sonuçlanmasının ardından otelde kalan 100’e yakın öğrenciye kaldıkları odaları 24 saat içinde boşaltmaları gerektiğini belirten mahkeme kağıdı gönderilmişti. Davanın sonuçlanması ve otel kiracısı Hüseyin Disko’nun davayı kaybetmesinin ardından geçtiğimiz Cuma günü İcra memurları tarafından otel tahliye edilmek istenmiş ancak tarafların hazır olmamasından dolayı haciz işlemleri başlayamamıştı. Dün sabah saatlerinde ise otelin tahliyesine başlandı. Otelde kalan ve otele 3 bin ile 8 bin dolar arasında para veren öğrenciler ise kaldıkları odadan çıkmamak için direniyor.

ÇAVLAN: “BİR TARAFTA VİCDANIM, BİR TARAFTA ÖFKEM…”

Davayı kazanan Sky Venüs Otel’in sahibi Turgut Çavlan, geçtiğimiz Cuma günü otelde kalan öğrencilere “Sizi mağdur etmeyeceğim. Sizi diğer bloka yerleştireceğim” diyerek söz vermişti. Dün sabah öğrencilerin otel önünde pankart açarak eylem yapmasına anlam veremediğini belirten Çavlan “Gerekli güvenceyi verdikten sonra öğrencilerin bu şekilde davranmaları ve eylem yapmaları beni üzdü ve rencide etti. Bir tarafta vicdanım, bir tarafta öfkem var” şeklinde konuştu.

HAMZA DİSKO İLE ÖĞRENCİLER ARASINDA GERGİNLİK…

Otelin tahliyesi için Sky Venüs Otele gelen Hüseyin Disko’nun oğlu Hamza Disko ile otelde kalan öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Hamza Disko’dan açıklama bekleyen öğrenciler sorularına yanıt bulamayınca “Bu adam bizi dolandırdı. Polis tutuklasın” diyerek öfkelerini dile getirdi. “Paramızı istiyoruz”, “Yalancısın Hamza” gibi sloganlar atan öğrenciler, Turgut Çavlan ile sorunları olmadığını, sorunlarının Hamza Disko ile olduğunu dile getirerek, “Paramızı ödesin, bir saat içinde odalarımızı boşaltıp başka yere gidelim” dediler.

DİSKO: “OTELİ KİRALADIK, 1 AY SONRA HACİZ GELDİ…”

 

Basına açıklamada bulunan Sky Venüs Otelin kiracısı Hüseyin Disko’nun oğlu Hamza Disko, bu otelin nasıl yapıldığını herkesin bildiğini söyledi. Mal sahipleri tarafından bu oteli kiralayıp yatırım yaptıklarını söyleyen Disko, oteli kiraladıklarından bir ay sonra Turgut Çavlan’ın borcundan dolayı otele haciz geldiğini ve bütün eşyaların otelden boşatıldığını anlattı. Disko, daha sonra Turgut Çavlan’ın hacizden toplanan bütün eşyalarını cebindeki parayı kullanarak geri aldığını ve otele yerleştirdiğini söyleyerek, buna rağmen Çavlan’ın kendilerinden kira istediğini ileri sürdü. Akmina Turizm’in 3 yıl boyunca otele turist taşıdığını ve 3 yıl boyunca bir kuruş para ödemediğini belirten Disko “Akmina Turizm’den 190 bin Euro alacağımız var. Devlete onlarca dilekçe yaptık ve kimse bize yardım etmiyor. Mağdur olduk. Bugün bunların yaşanmasının sebebi bunlardır. Turgut Çavlan çıkıp da bana borçları var demesin. Biz kimseden kaçmıyoruz. Babam rahatsızlığından dolayı yurt dışındadır” şeklinde konuştu.

Yüzlerce DAÜ öğrencisini parasını verdikleri yurttan attılar HABERİ

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.