banner913
banner932
banner1012

Seyrüsefer affı geri geliyor

banner1020

Seyrüsefer affının bir an önce yasallaşarak yürürlüğe girmesi amacıyla ivedilik kararı alındı. Bakan Dürüst, “Amacımız 15 gün içerisinde yasanın yürürlüğe girmesini sağlamaktır” dedi

banner974
Seyrüsefer affı geri geliyor

banner971

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, seyrüsefer affının bir an önce yasallaşarak yürürlüğe girmesi amacıyla ivedilik kararı aldıklarını belirtti.

Dürüst, vatandaşların haklardan eşit şekilde yararlanabilmesini sağlamak istediklerini söyledi.

25 Ağustos 2016’da, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan yasa gücünde kararname ile kayıttan düşen araçların yeniden kayıt altına alınması ve/veya kayıttan düşmemiş ancak seyrüsefer harçlarında geriliği olanlara yönelik olarak yapılan yeni düzenlemeden, vatandaşların belirlenen süre içerisinde faydalanmasına olanak tanıyan kararın, muhalefet tarafından iptalinin ardından, yasa değişikliği çalışmaları başlatılmıştı.

Dürüst, bir kabulü sırasında, seyrüsefer affı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, yasa gücünde kararnamenin, muhalefetin başvurusuyla mahkeme tarafından iptal edilmesine kadar geçen sürede, bu uygulamadan birçok vatandaşın faydalandığını, ancak birçok vatandaşın da faydalanamadığını belirtti.

Tüm vatandaşların haklardan eşit şekilde faydalanmaları ilkesine bağlılıklarını dile getiren Dürüst, bu ilkeye dayanarak, iptal edilen yasa gücünde kararnamenin, yasallaşarak tüm vatandaşların faydalanmasına imkan tanımak için yasa çalışmalarına hemen başladıklarını, yaklaşık 15 gün önce, yasanın görüşülmesi için KKTC Meclisi’ne gönderdiklerini kaydetti.

Dürüst, birçok vatandaşın, seyrüsefer affı ile ilgili yapılacak yasal değişikliği beklediğini, yasanın bir an önce KKTC Meclisi’nde görüşülerek, yasallaşması için de ivedilik alındığını belirtti.

Yapılacak yasal değişikliğin, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan yasa gücünde kararnamede belirtildiği gibi olacağına da dikkati çeken Bakan Dürüst, “Amacımız vatandaşlarımızın haklardan eşit şekilde faydalanabilmesini sağlamaktır. Biliyorum ki birçok vatandaşımız yapılacak yasal değişikliği beklemektedir. Alınan ivedilik kararıyla birlikte, amacımız 15 gün içerisinde yasanın yürürlüğe girmesini sağlamaktır” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.