banner913
banner932
banner1012

Sesimizi duyun

banner1020

Spor salonu işletmecileri ve sporcular, sokağa indi, salonların tekrar açılmasını istedi. Eylemde konuşan Ali Dahlameroğlu “Eşimizin, çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz. Borçlarımızı, kiramızı ödeyemiyoruz. Sesimizi duyun. Bizi derhal açın yoksa biz açacağız” dedi

banner974
Sesimizi duyun

banner971

Spor salonu sahipleri ve sporcular, Ocak ayından bu yana kapalı olan salonlardan dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getirme amacıyla KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu öncülüğünde Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı.
Spor salonu işletmecileri ve sporcular, gerekli önlemleri alarak salonlarının tekrardan açılmasını istedi.


Eylemciler, "Koronadan değil açlıktan öleceğiz", "Fitness sektörü eğlence değil sağlık sektörüdür", "Destek ver, vermiyorsun bari izin ver" yazılı pankartlar açtı.
Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu eylemde yaptığı konuşmada “Artık nefes alamıyoruz. Evlerimize ekmek götüremiyoruz. Spor salonlarının derhal açılmasını talep ediyoruz. Salonlar açılmazsa spor salonlarını biz açacağız.” ifadelerini kullandı


Dahlameroğlu eylemde yaptığı konuşmada artık nefes alamadıklarını ve evlerine ekmek götüremediklerini ifade ederek spor salonlarının derhal açılmasını talep etti ve açılmaması durumunda diğer sektörler gibi spor salonlarını da kendilerinin açacağını ifade etti
Dahlameroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Pandeminin ilk gününden, önce sağlık bilinciyle gönüllü olarak salonlarımızı kapatmamıza rağmen açılışı en son gerçekleşen sektör olarak ne üzücüdür ki yine eylem yaparak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.
Devletimizin sayın yetkilileri federasyonumuza bağlı spor merkezleri bir ayı aşkın bir süredir kapalı bulunmaktadır. Çok büyük sermaye yatırımları ve 2000 kişinin üzerinde çalışan sayısı ile ülkemiz şartlarında büyük bir ekonomik sektör olan spor merkezlerimiz, birinci kapanmanın etkilerini atlatamadan ikinci kapanış ile batma noktasına gelmiştir hatta batmıştır.
Bugün itibariyle birçok işyerinin açıldığı, serbest dolaşımın olduğu bu ortamda sağlıklı olmak, bağışıklığımızı güçlendirmek için spor yapmak şartken, spor yapma özgürlüğünün kısıtlanması anlaşılır bir durum değildir.
Bugüne kadar yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde neden kapalı olduğumuz hakkında bize elle tutulur bir bilgi verilmemiş ve mantıklı bir açıklama yapılmamıştır.
Biz birinci açılış tarihinden itibaren tüm hijyen tedbirlerine fazlasıyla uyduk. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı bulaş oranları istatistiki bilgi tablosunda da en düşük bulaşı olan sektörlerden biri olarak belgelendik. Ancak buna rağmen bizler cezalandırıldık ve kapatıldık ve de halen kapalıyız.


Spor salonlarını bulaş merkezi olarak görmelerine karşıyız. Bizler tahammül edilebilecek noktayı geçtik. Eşimizin, çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz. Borçlarımızı, taksitlerimizi kiramızı ödeyemiyoruz. Bu durumu devlet yetkililerine defalarca anlattık ancak olumlu sonuç alamadık. Artık isyan noktasındayız. Lütfen sesimizi duyun. Nefes alamıyoruz.
Evimize ekmek götürebilmemiz için bizi derhal açın yoksa bizler de diğer tüm sektörler gibi spor salonlarımızı açacağız.
 

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.