banner913
banner932
banner1012

Sennaroğlu "Meclis, çalışanların Covid-19 temaslısı olduğu için toplanamadı"

banner1020

banner974
Sennaroğlu "Meclis, çalışanların Covid-19 temaslısı olduğu için toplanamadı"

banner971

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu bugünkü meclis toplantısının, Meclis çalışanlarının bir kısmı Covid 19 temaslısı olduğu gerekçesiyle yapılamayacağını açıkladı.

Sennaroğlu açıklamasında, Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreterliği Örgütü’nde çalışan personelin bir kısmının, bağlı oldukları bazı sendikalar aracılığıyla 14 Nisan’da greve katıldığı hatırlatıldı. Bu personelin, sendika başkanlarıyla toplu halde kapalı ortamda bulunduğu, daha sonra, ilgili toplantıda bulunan bir sendika başkanının covid-19 pozitif olduğunun açıklandığını belirtti.

Açıklamada “Grev hakkını kullanan personelin dün itibarı ile PCR testleri negatif çıkmıştır. Ancak on gün daha bu personelin tedbir amaçlı izole edilmeleri ve Sağlık Bakanlığından alınan bilgi doğrultusunda, 21 ve 28 Nisan 2021 tarihlerinde PCR testlerini de yenilemeleri gerekmektedir. Dolayısıyla bu durum Genel Kurul çalışmalarını da etkilemiş ve bugün toplanması gereken Genel Kurul, İçtüzüğün 161’inci maddesi tahtında yapılamamıştır” ifadelerine yer verildi. 

İçtüzüğün, 161’inci maddesi gereği, stenograflarca, ses alma ve görüntülü kayıt sisteminin de yardımıyla Genel Kurulda tam tutanak tutulduğuna işaret edilen açıklamada “Bahse konu teknik personelin izole edilmeleri nedeniyle tam tutanak tutulmasının veya ses kaydı alınmasının bu şartlarda mümkün olamayacağı kanaatiyle Genel Kurulun bugünkü toplantısı açılamamıştır” açıklaması yapıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.