banner913
banner932
banner1012

Şehit arsalarında alt yapı tamamlanacak

banner1020

İçişleri Bakanı Öztürkler, Kermiya bölgesinde ayrılan şehit çocukları arsalarının altyapı çalışmalarını 2023 yılının ilk yarısında tamamlayacaklarını açıkladı

banner974
Şehit arsalarında alt yapı tamamlanacak

banner971

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Kermiya bölgesinde yaklaşık 200 dönüm üzerine 346 parsel olarak ayrılan şehit çocukları arsalarının altyapılarının tamamlanması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Tüm altyapı çalışmalarını 2023 yılının ilk yarısında tamamlamış olacağız” dedi.
Öztürkler, bu yılın ilk aylarında su, telefon altyapılarının bitirildiğini, geriye kalan asfalt yol projesinin ilk etabı için ise 7 milyon 700 bin Türk liralık bedelle ihaleye çıkıldığını belirtti.
Kermiya şehit çocukları arsalarının 14 yıl gibi uzun bir süredir tamamlanamamasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Bakan Öztürkler, göreve gelir gelmez herkesin hassas olduğu bu konuda nihai sonuca varmak için eksikliklerin hızlıca tespit edildiğini ve altyapı çalışmalarının aksatılmadan devam etmesi yönünde adımlar atıldığını belirtti.
Öztürkler, arsalar için 2022 yılı başında su, telefon ve yol ihalesine çıkıldığını, 14 yıldır tamamlanmayan alt yapı çalışmalarının başlatıldığını ancak yaşanan küresel ekonomik krizin etkisiyle dalgalı kur sorunundan dolayı ihalelerin tamamlanamadan durduğunu, bu nedenle de altyapı işlerinin hepsinin bitirilemediğini açıkladı.
Yapılan teknik değerlendirme ve çalışmalar sonrasında, yenilenen keşiflerle asfalt yol ihalesine çıkılarak, yolların yarıya yakınını 2022 yılında asfaltlayacak duruma gelindiğini dile getiren Öztürkler, “Uzun yıllardır evlerini yapmak için bekleyen şehit çocuklarının hakkı olan bu arsalardaki altyapı çalışmalarının hızlıca tamamlanması adına, geri kalan asfaltlama işleri için gerekli planlamayı da yaptık. Kalan asfalt yol altyapıları ise 2023 bütçesi içerisine konuldu. Tüm altyapı çalışmaları 2023'ün ilk yarısı itibariyle tamamlanmış olacaktır ”dedi.
Öztürkler, ülkeleri ve gelecek nesillerin özgürlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerin çocuklarına ait arsaların altyapı çalışmalarının bir an önce bitirilmesi için elinden geleni yapacağını ifade etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.