banner913
banner932
banner1012

Rumlardan yine yalan propaganda

banner1020

Rum tarafında “Unutmamak ve Hatırlamak” adı altında 2 Aralık’ta düzenlenecek etkinliğin tanıtım afişlerinde, Kıbrıslı Türklerin direnişinin simgesi haline gelen Nevcihan Oluşum’un fotoğrafı kullanıldı

banner974
Rumlardan yine yalan propaganda

banner971

Kıbrıs Rum tarafı, yalan propagandalarına bir yenisini daha ekledi. Konstantinos ve Mağusa Metropolitliği ile Rum Gençlik Örgütü tarafından “Unutmamak ve Hatırlamak” adı altında 2 Aralık tarihinde düzenlenecek etkinliğin tanıtım afişlerinde 1964 yılında Gaziveren köyünde Rumlar tarafından öldürülen ve eşinin acısıyla feryat eden Nevcihan Oluşum adlı Türk kadını, Rum kadını olarak gösterildi.
Yine afişte kullanılan diğer dört kadının sözde Ermeni soykırımı dönemine ait olduğu, afişte yer alan diğer fotoğrafın da Rum Pontus soykırımına ait olduğu ortaya çıktı.
Kıbrıs'ta Rumların 1964 yılında yaptığı katliamlar sırasında eşini kaybeden, acı haberi aldığında anda çekilen fotoğrafıyla simge haline gelen Nevcihan Oluşum, 84 yaşında hayatını kaybetmişti. Hamileyken eşinin katledildiğini öğrenen Oluşum'un fotoğrafı, dünya basınında geniş yer bulmuştu.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, söz konusu afişe tepki gösterdi.
Tatar, Konstantinos ve Mağusa Metropolitliği ile Rum Gençlik Örgütü tarafından “Unutmamak ve Hatırlamak” adı altında 2 Aralık tarihinde düzenlenecek etkinliğin tanıtım afişlerinde 1964 yılında Gaziveren köyünde Rumlar tarafından öldürülen eşinin acısıyla feryat eden Nevcihan Oluşum adlı Türk kadınının, Rum kadını olarak gösterilmesine tepki gösterdi.
Tatar, “Acıların ve gözyaşlarının üzerinden kara propaganda yapılamaz, dünya kamuoyu aldatılamaz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kıbrıs’ta yaşanan vahşet ve katliamlar bu tür yalanlarla gizlenemez” dedi



Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle;
“Enosis hedefli 21 Aralık 1963 saldırılarından sonra, Kıbrıs’ta Türk direnişini kırmak ve Kıbrıs Türk halkını yok etmek hedefiyle Rum saldırıları devam ederken, Gaziveren köyümüz de 19 Mart 1964 tarihinde Rumların saldırısına uğramıştı. Bu saldırıda beş şehit verdik. Türk kadını Nevcihan Oluşum, şehit düşen eşi Hüseyin Niyazi Hasan’ın acısıyla feryat ederken, The Times gazetesi adına o günlerde Kıbrıs’ta bulunan savaş muhabiri Don McCullin, büyük bir acıyla ağlayan Nevcihan Oluşum’un fotoğrafını çekmiş ve bu fotoğraf dünya basınında büyük yankı yaratmıştı. 
Kıbrıs’ta yaptıkları vahşeti ve katliamları gizleyerek dünya kamuoyunu aldatmaya çalışan Rum tarafı ve propaganda birimleri, geçmiş yıllarda da eşini kaybetmenin acısıyla feryat eden Nevcihan Oluşum’u ‘1974’te eşi öldürülen Rum kadını’ olarak gösterirken, The Times gazetesi de Rum tarafının bu yalanını gözler önüne sermiş ve bu fotoğraftaki kadının Türk kadını olduğunu bir kez daha açıklamıştı.  
Ama ne var ki dünya kamuoyunu aldatma gayretkeşliğinden vazgeçmeyen Rum tarafı bu yalanı ve kara propagandayı hâlâ daha sürdürmeye devam ediyor. Konstantinos ve Mağusa Metropolitliği ile Rum Kıbrıs Gençlik Örgütü tarafından 2 Aralık 2022 tarihinde ‘Unutmamak ve Hatırlamak’ adı altında düzenlenecek olan etkinliğin tanıtım afişlerinde de Nevcihan Oluşum, yine Rum kadını olarak gösterilmektedir. Bu aziz şehitlerimize, yüreği şehit acısıyla kavrulan kadınlarımıza ve annelerimize karşı yapılan en büyük saygısızlıktır. Acıların ve gözyaşlarının üzerinden kara propaganda yapılamaz, dünya kamuoyu aldatılamaz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kıbrıs’ta yaşanan vahşet ve katliamlar bu tür yalanlarla gizlenemez. Rum tarafına ve din adamı olan papazlara çağrım; yalandan, gayretkeşlikten ve acılar üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçmeleridir.
Tüm şehitlerimiz, yüreği eş ve avlat acısıyla kavrulan ve hayatta olmayan tüm annelerimizi, 84 yaşında kaybettiğimiz Nevcihan Oluşum’u bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum. Aziz hatıralarını ayaklar altında çiğnetmeyeceğiz. Ruhları şad olsun”
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.