banner913
banner932
banner1012

Restorancılara 20 Mayıs sözü

banner1020

Restorancılar Birliği, Sağlık Bakanlığı önünde toplanarak restoranların müşteri kabul edecek şekilde açılmasını talep etti. Bakan Pilli ise önümüzdeki hafta restoranların açılması için çalışacağını söyledi

banner974
Restorancılara 20 Mayıs sözü

banner971

 

Restorancılar Birliği (Res-Bir) Sağlık Bakanlığı önünde toplanarak Bakanlar Kurulu'nun kararlarını protesto etti. Restorancılar, 'paket servis' dışında a restoranların müşteri kabul edecek şekilde açılmasını talep etti.
Eylemde konuşan Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli ise, önümüzdeki hafta restoranların açılması çalışacağını söyledi. Pilli, restoran ve cafe işletmecilerine 18 ya da 20 Mayıs'ta restoranların hizmete girmesi yönünde söz verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Restorancılar Birliği (Res-Bir) Başkanı Salih Kayım ve birlik üyeleri ile görüştü.  Res-Bir üyeleri, restoranların tam anlamıyla yeniden hizmete açılması talebini bakana Pilli’ye iletti.

Pilli ise görüşmede,  “Sizi çok iyi anlıyorum. Bugüne kadar aldığımız tüm kararlar toplum sağlığının korunması içindi. Bu durumun sağlığın yanında bir de ekonomik boyutu olduğunu biliyorum. Restoranların yeniden faaliyete açılması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Restoranların açılmasının ardından sıkı tedbirlerle faaliyet göstereceklerini ve tedbirlere harfiyen uymaları gerektiğini vurgulayan Bakan Pilli, önümüzdeki hafta içerisinde restoranların faaliyete açılması için elinden geleni yapacağını ve bu durumu savunacağını dile getirdi.

“Siz bana güvenin” diyen Bakan Pilli, Bakanlar Kurulu’nda bu konuyu gündeme getireceğim, lütfen bir gün daha sabredin, bu konuyu netleştirelim” diye konuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.