banner913
banner932
banner1012

Refikoğlu: “Emirname yürürlükte, gün içinde yapılan tüm işlemler geçersiz”

banner1020

Şehir Plancıları Odası eski başkanı Merter Refikoğlu, Oda'nın Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi Geçiş Süreci 2 Emirnamesi’nin dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yürürlükten kaldırılması üzerine Yüksek İdare Mahkemesi’ne yaptığı başvuru, ara emri ile neticelendiği ve gün içerisinde emirname dışı yapılmış tüm işlemlerin geçersiz sayıldığını açıkladı

banner974
Refikoğlu: “Emirname yürürlükte, gün içinde yapılan tüm işlemler geçersiz”

banner971
Şehir Plancıları Odası eski Başkanı Merter Refikoğlu, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi Geçiş Süreci 2 Emirnamesi’nin yürürlükten kaldırılması kararına karşı Yüksek İdare Mahkemesi’ne yaptıkları başvuruda ara emri alındığını açıkladı. Refikoğlu, Emirname’nin yürürlükte olduğunu ve gün içerisinde emirname dışı yapılmış tüm işlemlerin geçersiz sayıldığını söyledi.
Refikoğlu’nun Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine verdiği bilgiye göre, Şehir Plancıları Odası’nın Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi Geçiş Süreci 2 Emirnamesi’nin dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yürürlükten kaldırılması üzerine Yüksek İdare Mahkemesi’ne yaptığı başvuru, ara emri ile neticelendi. Emirname’nin yürürlükte olmadığı bugün içerisinde emirname dışı yapılmış tüm işlemlerin geçersiz sayıldı.
Şehir Planlama Dairesi’nin 14 Ocak 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi Geçiş Süreci 2 Emirnamesi’nin yürürlükten kaldırıldığına ilişkin duyurusu dünkü Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.
Bahse konu duyurunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ise Şehir Plancıları Odası mahkemeye başvururken, bazı şirketler inşaat izinleri için ilgili belediyelere dosyalarını götürmüştü.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.