banner913
banner932
banner1012

“Petrol durdurulabilirdi”

banner1020

Yeşil Barış Hareketi, petrol sızıntısının parça parça Karpaz kıyılarına vardığını bildirdi ve ekledi: “Sızıntıya henüz uluslararası sulardayken müdahale edilmeliydi. Bu sızıntı hiçbir kıyıya vurmadan durdurulabilirdi”

banner974
“Petrol durdurulabilirdi”

banner971
 
                                
Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, Suriye kaynaklı petrol sızıntısının yoğun olmayan bir şekilde, parça parça Karpaz kıyılarına vardığı bilgisini aldıklarını aktararak, “Hemen toplanmaya başlanmalı, artık dakikalarla yarışıyoruz” dedi.
Tel, “Sızıntıya henüz uluslararası sulardayken müdahele edilmeliydi. Bu sızıntı hiçbir kıyıya vurmadan durdurulabilirdi. Sızıntı uluslararası sulardayken Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerinin iş birliğiyle, çevresi bariyerlerle çevrilerek durdurulabilirdi. Bu konuda sınıfta kaldık” dedi.
Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, Suriye’yi de petrol sızıntısını bölgedeki ülkelere haber vermemekle suçladı. Kıbrıs’a doğru yaklaşan sızıntının uydu görüntülerinden farkedildiğini anlatan Tel, bunun ardından Güney Kıbrıs’ın da müdahaleye hazırlandığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkililerine yardım ve iş birliğine hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti.
 “Etrafımızda sürekli petrol gemileri geziyor. Sadece bundan dolayı bile önlemlerin alınması gerekirdi” diyen Tel, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun “yarından itibaren denize girilmesin” şeklindeki açıklamalarını çevreye sadece insan özelinde baktığı, bir bütün olarak göremediği gerekçesiyle eleştirdi.
Petrolün parça parça Karpaz kıyılarına vardığını yineleyen Tel, doğu kıyılarını teğet geçen petrolun gün içerisinde rüzgar ve akıntının durumuna göre yön değiştirerek kuzey kıyılarına dönebileceği uyarısında bulundu. Tel, çevrenin bir bütün olduğunu vurgulayarak, “İskenderun’a da gitmesin, kuzey sahilimize de” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.