banner913
banner932
banner1012

Önemli yasalar 10 yıldır Meclis’ten geçemedi

banner1020

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, ekonomin önünü açacak bazı önemli yasaların 8-10 yıldan beri Meclis’ten geçmeyi beklediğini söyledi

banner974
Önemli yasalar 10 yıldır Meclis’ten geçemedi

banner971

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, ekonomin önünü açacak bazı önemli yasaların 8-10 yıldan beri Meclis’ten geçmeyi beklediğini söyleyerek, bu dönemde tasarıların görüşmelerinin tamamlanması halinde, temmuz ve ağustos aylarında olağanüstü birleşimle geçmelerinin sağlanabileceğini belirtti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) 12. Rekabet Edilebilirlik Raporu açıklandı.

Uluçay, ülkenin geleceğiyle ilgili gerçeklerin raporlarda ortaya çıktığını, özellikle içerik bölümünün önem taşıdığını söyleyerek, rapora katkı koyanlara teşekkür etti.

“Bizim ülkenin ekonomisini nereye doğru yönlendireceğiz sorusunu sorup yanıtları bulmamız ve buna yönelik eksiklikleri gidermek için çalışma yapmamız gerekiyor” diyen Uluçay, kurumsal kapasitenin artırılması gerektiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Uluçay, bundan sonraki süreçlerde Türkiye ile protokol, Avrupa Birliği ile yapılacak iş birlikleri noktasında kamusal kapasitenin artırılmasının önemli olduğunu belirtti.

Pandemi döneminin kamu alanında eksiklikler olduğunu ortaya çıkardığını dile getiren Uluçay, sağlık ve eğitim alanında eksiklikler olduğunun görüldüğünü kaynakların buraya yönlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Uluçay, turizm sektörünün önünü açmak gerektiğini, bunun plan ve programını da paydaşlarla yapmak gerektiğini ifade etti.

Değişen hükümetler döneminde yaklaşık 8-10 yıldan beri Cumhuriyet Meclisi’ne gidip gelen yasalar bulunduğunu söyleyen Uluçay, bu yasaların geçmesinin ekonominin önünü açacağını, dolayısıyla büyük önem taşıdıklarını kaydetti.

Uluçay, bu önemli tasarıların Meclis’teki görüşmelerinin tamamlanması halinde Meclis’in tatile girdiği Temmuz ve Ağustos aylarında Cumhuriyet Meclisi’nin olağanüstü birleşim yaparak geçirilmelerini sağlayabileceklerini belirtti

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.