banner913
banner932
banner1012

“Önceliğimiz ülke güvenliği ve huzur”

banner1020

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, ülke güvenliği ve huzurunun öncelikleri olduğunu söyledi ve ülkeye giriş çıkışlara sıkı kontrol getirecek olan e-Vize Otomasyon Sistemi ile 7 farklı kontrol noktasından geçerek ülkeye gelecek yabancıların denetleneceğini belirtti

banner974
“Önceliğimiz ülke güvenliği ve huzur”

banner971
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, ülke güvenliği ve huzurunun öncelikleri olduğunu vurguladı.
Ülke güvenliği ve kamu huzurunun sağlanması adına atılan adımlardan ve yürütülen çalışmalardan bahseden Öztürkler, bu konularda dünden çok daha iyi bir noktada olduklarını söyledi.
Bakan Öztürkler, “E-nüfus ve E-Kimlik Sistemimiz ile birlikte uluslararası güvenlik standartlarına sahip yeni nesil çipli KKTC kimliklerine geçmiş olmamız çok önemlidir. Dün (önceki gün) biliyorsunuz İstanbul Havalimanında uyuşturucu taciri olduğu ortaya çıkan bir kişi KKTC kimliğini sahtelmeye çalışarak Türkiye’den çıkış yapmaya çalışmış fakat yeni nesil çipli kimliklerimizin taklit edilmesi mümkün olmadığından bu kişi Türk Emniyeti tarafından tutuklanmıştır. Bu olay, bir kez daha yeni nesil çipli kimliklerin ne kadar önemli bir güvenlik duvarı oluşturduğunu göstermesi açısından oldukça önemlidir. Ülke güvenliği ve kamu huzurunun korunması adına atmış olduğumuz birçok adıma ek olarak E-Vize Otomasyon Sistemi için yazılım çalışmaları devam etmektedir. E-Vize Otomasyon Sisteminin devreye girmesi ile sınır güvenliğimiz artacak, ülkeye girişlere ciddi bir kontrol getirilecektir”dedi.
Ülkeye giriş çıkışlara sıkı kontrol getirecek olan e-Vize Otomasyon Sistemi ile 7 farklı kontrol noktasından geçerek ülkeye gelecek yabancıların denetleneceğini belirten Öztürkler, şöyle konuştu:
“Dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında en önemli projelerimizden biri E-Vize Otomasyon Sistemi’dir. Biliyorsunuz, şubat sonu doğum ve ölüm belgelerini de dijital ortamda vermeye başlayacağımızı açıklamıştık. Birçok alanda dijital dönüşüm hamleleri ile hizmet kalitesini artırmak hedefiyle hareket diyoruz. E-Vize Projesi de dijital dönüşüm çalışmalarının bir parçasıdır. Bu konuda Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımızın da çalışmalarımıza ciddi destekleri vardır. Temel vizyonlarımızdan biri olan E-Vize Otomasyon Sisteminin ihale süreci tamamlanmış, kazanan firma ile Aralık ayının sonunda protokol imzalanmıştır. İki yüz gün içerisinde E-Vize yazılımının tamamlanması, tüm paydaşlarla çalışarak devreye sokulması adına çalışmalar devam etmektedir. Ülke güvenliği ve huzurun korunması adına atılan adımların pekiştirici unsurlarından biri Olan E-Vize Sisteminin test aşaması tamamlanınca elde edeceğimiz tecrübe ve görülecek eksiklerin giderilmesiyle vize uygulanan ülke sayısı da artırılacaktır. Ülke güvenliği ve kamu huzurunun korunması önceliğimiz olmaya devam edecektir.” 
Bakan Öztürkler, ülkede kalacak olan yabancıların kayıt altına alınması adına son kez olarak muhaceret affı çıkardıklarını, bugüne kadar 4 bin 41 kişinin aftan yararlanarak düzenli hale geldiğini, ülkede suça karışmış, düzensiz kalan ve sıkıntılı olan 4 bin 900 kusur kişinin ise deport edildiğini anlattı ve tüm bu çalışmaların birlikte düşünülmesi gerektiğini söyledi.
KKTC’de kalacak yabancıların ülkenin kültürüne, hukuk kurallarına uyması gerektiğini ifade eden Öztürkler, “Bu ülkenin hukuk kurallarına herkes uymak zorundadır. Bu ülkenin bir kültürü, hukuku, yasaları vardır. Buraya gelen yabancılar buna saygılı olmalıdır” diyerek, bu kurallara uymayan ve kayıt dışı yaşamı alışkanlık haline getiren yabancıların ülkeden gideceğini kaydetti.
Öztürkler sözlerine şöyle devam etti:
“Af Yasası çıkartılırken de ana muhalefet ile de ortak noktada bu tarz kayıt dışı yaşamı alışkanlık eden yabancılara karşı tedbir alınması noktasında oy birliği sağlanmıştır. Muhaceret Affı 3 Şubat 2023 tarihinde sona erecek, bu tarihe kadar düzensiz olan yabancılara son çağrımızı sizin aracılığınızla yapmak istiyorum. Hem Polis Muhaceret hem de Bakanlığımızın Muhaceret Sistemleri yeniden yapılandırıldı. Muhaceret Affı sona erdiğinde kaçak durumdaki kişilerin tespiti hızla yapılacaktır. Bu konuda halkımızdan da ciddi destek görüyoruz. KKTC halkının bu mücadelemizde yanımızda olduğunu biliyorum. Bize karşı bazı çevrelerin karalama kampanyalarına da en güzel cevabı halkımız vermektedir. Bir kez daha halkımıza sözüm olsun kararlı duruşumuz devam edecektir.”
Kayıt dışı yaşama karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürkler, “Bu konu ülkemiz için hayati bir konudur. Hep birlikte hareket etmeliyiz. Hepimiz KKTC’yi ve halkımızı korumakla mükellefiz” dedi.
Nüfus sayımı hakkında da açıklama yapan Öztürkler, “Gerçek anlamda bu konuda belediyelerimize çok ciddi görevler düşmektedir. Artık dünyada çağ dışı yöntemlerle insanları evlere kapatarak sayım yapılmamaktadır. Biz de belediyelerimiz üzerinden Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesi'ni (MAKS) tamamlayarak çağdaş yöntemlerle, daha sağlıklı, dinamik verilere ulaşacağız. MAKS Projesi ile sokak, cadde ve hane numaraları işlenerek, kişi verileri eşleştirilecek ve ülkede kaç iş yeri, kaç öğrenci, kaç vatandaş ve kaç yapı olduğu güncel olarak bilinecektir” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.