banner913
banner932
banner1012

Lefke’de olaylı eylem

banner1020

Lefke’deki örgütler, bölgedeki sorunlara dikkat çekmek için eyleme gitti. Güzelyurt-Lefke yolunun Doğancı mevkiini kapatmaya çalışan bazı eylemciler polis tarafından kelepçelendi. Polis ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı

banner974
Lefke’de olaylı eylem

banner971
 
 
Bazı sivil toplum örgütleri, Lefke'deki sorunlara dikkat çekmek için sokağa indi, eylem yaptı, eylemde polisle arbede yaşandı. 
“Yarım kalan Güzelyurt-Lefke çift şerit yolunun yıllardır tamamlanmaması ve Lefke’nin 2016 yılında ilçe ilan edilip gereklerinin yıllarıdır yapılmamasını” protesto eden eylemciler, çeşitli sorunlara dikkat çekti.
Doğancı kavşağında düzenlenen eylemde, polis ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı.
Bölgedeki örgütlerin destek verdiği eylemde, Güzelyurt-Lefke yolunun Doğancı mevkiini kapatmaya çalışan bazı eylemciler polis tarafından kelepçelendi. Eylem alanında bir anda yükselen tansiyon yine bazı eylemciler tarafından düşürüldü. Kelepçelenen eylemci, kısa süre sonra serbest bırakıldı.
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu bugün eylem ve yürüyüş gerçekleştirdi.
“Güzelyurt-Lefke duble yolunun yıllardır tamamlanmaması, Lefke İlçesi’ndeki sorunların giderilmemesi ve Lefke’nin ilçe olmasının gereklerinin yerine getirilmemesi” gerekçeleriyle gerçekleşen eylemde,  Gaziveren – Doğancı kavşağından Doğancı çemberine kadar yürüyüş yapmak isteyen bölge halkı ile polis görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı.
Polisin, yolun kapatılması ve trafiğin aksamasına izin vermek istememesi eylemcilerin tepkisine neden oldu.
Kısa süren arbedenin ardından eylemciler pankartlarını açarak polis eskortu eşliğinde yolda yürüyüş yaptı. 
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu Koordinatörü Teoman Oktay konuşmasında, Lefke bölgesinde yıllardır çözüm bekleyen sorunlar için yola çıktıklarını vurgulayarak, sorunlarına çözüm bulunana kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.
Son dört yılda Lefke ilçesinin kayıplara uğradığını ve mevcut değerleri da kaybettiğini dile getiren Oktay, bölgede dairelerin, ilkokulların, Sivil Savunma Teşkilatı’nın yanı sıra İhtiyat Sandığı Dairesi’nin de kapandığını kaydetti.
Lefke’nin ilçe olmasından dolayı Polis Müdürlüğü’nün de olması gerektiğine dikkat çeken Oktay, Lefke’nin gerçek bir ilçe olması gerektiğini vurguladı.
İlçede karmaşa yaşandığına dikkat çeken Oktay, Lefke ilçesinde yaşayan vatandaşların moral ve motivasyonu kalmadığını kaydetti.
Lefke ilçesinde birçok şeyi mücadele vererek elde ettiklerini dile getiren Oktay, yetkililerin artık seslerini duymalarını istedi. 
Eylemlerine genişleterek devam edeceklerini söyleyen Oktay, Güzelyurt-Lefke duble yolunun yıllardır tamamlanmaması, Lefke İlçesi’ndeki sorunların giderilmemesi ve Lefke’nin ilçe olmasının gereklerinin yerine getirilmemesinden dolayı eylemlerine gerekirse Lefkoşa’da da devam edeceklerini kaydetti.
Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Lefke Şube Başkanı Şakir Öksüz de konuşmasında, Güzelyurt-Lefke duble yolunun yaklaşık 8 senedir tamamlanmamasını protesto ettiklerini söyledi.
Lefke’nin ilçe olduktan sonra ilçenin gereklilerinin hiçbirinin yerine getirilmediğini dile getiren Öksüz, Polis Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü’nün olamamasının yarattığı sorunları aktardı.
Cengiz Topel Hastanesi kadrosunda 24 doktorun olması gerekirken 6 doktor ile tedavilere devam edildiğini dile getiren Öksüz, hastane için ek bina planı yapıldığı halde hiç bir adım atılmadığını ve verilen bu hizmetin de bölge için yeterli olmadığını belirtti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.