banner913
banner932
banner1012

KKTC ekonomisine ‘topal ördek’ benzetmesi

banner1020

Ekonomi, Maliye ve Plan Komitesi Başkanı Sunat Atun, KKTC ekonomisinin 3 yılda topal ördek misali bir modelde ilerlediğini söyledi

banner974
KKTC ekonomisine ‘topal ördek’ benzetmesi

banner971
umhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, KKTC 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüştü.
Komitenin dünkü ilk toplantısı Ekonomi, Maliye ve Plan Komitesi Başkanı Sunat Atun’un açılış konuşmasıyla başladı.
Bütçenin halkın refah düzeyini artırmayı amaçladığını dile getiren Atun, geride bırakılan 2020 yılına ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu.
2018-2019-2020 döneminde gerekli adımların atılmaması nedeniyle ağır zafiyetler oluştuğunu anlatan Atun, KKTC ekonomisinin bu 3 yılda topal ördek misali bir modelde ilerlediğini söyledi.
2021 yılı bütçesinin 10 milyar 140 milyon TL büyüklükle sunulduğunu kaydeden Atun bütçe detaylarını verdi ve bütçe açığına işaret etti.
Bütçenin geçen yıldan bu yıla yüzde 14’lük büyümeyle hazırlandığını belirten Sunat Atun, gelirlerdeki daralmaya işaret etti.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.