banner913
banner932
banner1012

Kısa sürede kıtlık çıkacak

banner1020

Malpas Hotel Direktörü Fahri Altınör, “Adada çok büyük bir kaos ortamı vardır ve 1963 ile 1974 yılındaki dönemden farkı yoktur. Türkiye bu duruma müdahale etmemesi durumunda burada çok kısa sürede kıtlık çıkacak” dedi

banner974
Kısa sürede kıtlık çıkacak

banner971

Malpas Hotel sahibi Fahri Altınör, ülkemizde de etkileri görülen Koronavirüs salgını ile ilgili olarak açıklama yaptı ve destek istedi.

Turizm sektörünün salgın sebebiyle felaketi yaşadığını aktaran Altınör, “Burada son iki yıldır çok ciddi ekonomik sıkıntılar üstüne son 3 aydır Koronavirüs salgını bizi korkunç şekilde vurdu. Adada çok büyük bir kaos ortamı vardır ve 1963 ile 1974 yılındaki dönemden farkı yoktur.” dedi.

Fahri Altınör, Türkiye’nin bu duruma müdahale etmemesi durumunda işlerin çığırından çıkacağına inandığını ifade ederek, “Acil olarak tıbbi ve gıda stoku ile ilgili hemen Türkiyeli üreticileri buraya yönlendirmeleri gerekiyor. Aksi halde burada çok kısa sürede kıtlık çıkacak.” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ın en büyük sektörü olan ve adanın ekonomik yapısını sırtlayan turizm sektörünün boğulmak üzere olduğuna vurgu yapan Altınör, “Otellerin hepsine ayırt etmeksizin oda başına faizsiz yardım kredisi ve 4 aylık vergi harcı muayeti gibi sektörü ayakta tutacak önlemlere ihtiyaç vardır. Çünkü çok kötü 2 yıl geçiren sektör son 3 aydır da bu felaketi yaşıyor. Bu sektörün ölmesi Kıbrıs’ı çok geriye götürür.” diye konuştu.

Çok küçük bir yardımın sektörü ayakta tutacağına inandığını ifade eden Altınör, adadaki krizi koordine etmek için arka planda bilinçli ve eğitimli danışmanlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. “Hükümetimizin aldığı önlemler salgının daha çok yayılmasına ve ekonomik krizin büyümesine neden oluyor.” diyen Fahri Altınör daha ayrıntılı bir hareket planına ve vizyona ihtiyaç olduğuna inandığını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Lider - 4 yıl önce
Onu sizin cumhurbaşkanı biz kimsenin yavru vatanı değiliz demeden önce düşünseydiniz. KKTC'de asker ve öğrenciler olmazsa ada diye bişey kalmayacağını herkes iyi biliyor ama nedense hastaneler askeri tedavi etmez kazık atmaya çalışırlar... Hey yavrum hey
Avatar
Orhan Karayel - 4 yıl önce
Fahri Bey 2019 Kasım ve 2020 Ocak ayında Kıbrıs taydım 5 sene önceki Kıbrıs la arasında çok büyük bir gelişme olduğunu gördüm ... Fakat Kıbrıs lılar Gayrımenkul ve konaklama fiyatlarını öyle fail fiyata çıkartmışlarki kısacası Türkiye’den kimse ne okumak ne ticaret nede turizm ile Gelmesin bize Ruslar -İranlılar-İskandinav ülkeleri geliyor siz kısaca gelmeyin diyorsunuz ..... TC nin bana verdiği imkan desteğin yüz misli sizin önünüze altın tepsiyle sunuluyor ama siz İngiliz tam oyuncağı hayranı kölesi olmuşsunuz ..... Bi aynaya bakın siz biz kardeşiz ama siz Rumlar’ın kardeşi olmuşsunuz