banner913
banner932
banner1012

“Kıbrıs Türk toplumu adına utanç verici”

banner1020

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Evrim Hınçal, Ali Kişmir’in Türkiye’ye alınmaması konusunda Tatar ile Ertuğruloğlu’nun destek verdiğine dikkat çekti ve bunun Kıbrıs Türk toplumu adına utanç verici olduğunu belirtti

banner974
“Kıbrıs Türk toplumu adına utanç verici”

banner971
 
 
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçe Başkanı Evrim Hınçal ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet geçtiğimiz gün Türkiye’ye giriş yasağı uygulanan Basın Emekçileri Sendikası (Basın Sen) Başkanı Ali Kişmir’e destek ziyaretinde bulundu.
Basın Sen Lokalinde gerçekleştirilen görüşmede TDP heyeti Kişmir’e “daha çok yazması ve konuşması” dilekleriyle bir de kalem hediye etti.
TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Evrim Hınçal görüşmede yaptığı konuşmada, Ali Kişmir’in ‘güvenlik’ gerekçesiyle Türkiye’ye alınmamasının antidemokratik zihniyetin bir ürünü olduğunu belirterek, Kişmir ve aynı muameleye tabi tutulan tüm kişilerin yanlarında olduklarını vurguladı.
Özellikle 2020’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde ve öncesinde baskıcı ve ifade özgürlüğüne tahammül edilemeyen sürecin fazlasıyla yaşandığını anımsatan Hınçal, “Kıbrıslı Türklere yönelik uygulanan bu ayrılıkçı tutum kabul edilemez” dedi.
UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin kendi vatandaşlarına yönelik bu uygulama karşısında aylarca sessiz kaldığını, Başbakan’ın konuyla ilgili hiç konuşmadığını, uzun süren sessizliğin ardından konuşan Ersin Tatar ile Dışişleri Bakanı’nın ise bu uygulamalara destek verdiklerine dikkat çeken Hınçal, bunun Kıbrıs Türk toplumu adına utanç verici olduğunu belirtti.
Basın Sen Başkanı Ali Kişmir de konuşmasında ziyaretten ve verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kişmir, “Net ve açık destek görmek insanı daha güçlü hissettiriyor. Bizler korkmadan yazmaya ve konuşmaya devam edeceğiz. Bu anlamda sizlerin yanımızda olduğunu bilmek de ifade özgürlüğü açısından çok kıymetli” dedi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.