banner913
banner932
banner1012

Kıb-Tek akaryakıt temini için 4 farklı bankadan borçlanıyor

banner1020

Bakanlar Kurulu’ndan onaylanan rakam 25 milyon TL ve 7 milyon Amerikan Doları

banner974
Kıb-Tek akaryakıt temini için 4 farklı bankadan borçlanıyor

banner971
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) akaryakıt temini için 4 farklı bankadan borç alacak. Bakanlar Kurulu’ndan onaylanan rakam 25 milyon TL ve 7 milyon Amerikan Doları olarak açıklandı.

Resmi Gazetede de yayımlanan karara göre, kurum Yakın Doğu Bank Ltd.'den 25 milyon TL tutarında 24 ay vadeli taksitli kredi; Creditwest Bank Ltd.'den 3 milyon USD (Amerikan Doları), Capitalbank Ltd.'den 3 milyon USD ve Asbank Ltd.'den 1 milyon USD olmak üzere toplam 7 milyon USD tutarında 1 ay vadeli ve devlet kefaletine dayalı kredi alacak.

Bakanlar Kurulu kararının, Kıb-Tek Yönetim Kurulu ve Borç Yönetim Komitesi’nin kararı doğrultusunda, kurumun akaryakıt teminine yönelik finansmanı sağlaması amacıyla alındığı belirtildi. 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.