banner913
banner932
banner1012

“Kaynaklar talan ediliyor”

banner1020

CTP Milletvekili Devrim Barçın, Vakıflar İdaresi’nde yönetim kurulu ve genel müdürüm, ihalesiz bir şekilde kiralamalar yaptığını vurguladı

banner974
“Kaynaklar talan ediliyor”

banner971
 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan CTP Milletvekili Devrim Barçın, Vakıflar İdaresi ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı.
Sayıştaylık, Başbakanlık Denetleme Kurulu ve Mali Polisi göreve davet eden Barçın, “Bu konuşmayı yapmak ihtiyacı hissettim çünkü Vakıflar İdaresi’nde şu anda kaynaklar, tabiri caizse talan edilmekte. Yandaşlara çekilen peşkeş, usulsüzce dağıtılan paraları, belgeleriyle ispatlayıp, ilgili kurumları göreve davet etmek istiyorum” dedi.
Vakıflar İdaresi’nin mevcut mevzuatına göre, 1 ve 2 yıllık kiralamaların genel müdür, 10 yıla kadar kiralamaların yönetim kurulu, 10 yıl üstü kiralamalarınsa Bakanlar Kurulu kararına bağlı olduğunu ifade eden Barçın, ilk kez kiralanacak bir yerle ilgiliyse, ihaleye çıkılması gerektiğinin yasada yer aldığını anlattı.
 “2675 metrekare emlak yılda 100 sterline kiralanıyor”
Barçın, “Ama şu anda mevcut yönetim kurulu ve genel müdür, ihalesiz bir şekilde kiralamalar yapmakta” dedi.
Devrim Barçın, şöyle devam etti:
“Şu anda Kıbrıs kültürü ve eğitim sistemiyle hiçbir alakası olmayan bir derneğe, Hamitköy’de 2675 metrekare emlak ihalesiz bir şekilde ilk 2 yıl, yıllığı 100 sterline kiralaması yönünde yönetim kurulu kararı var. Tamamen dini faaliyetlerde bulunan bir derneğe kiralama kararı aldı bu hükümetin atadıkları. Kurumu zarar uğratanlar hakkında derhal soruşturma başlatması gerek.”
 500 metrekarelik bir emlakın ise yine ihalesiz bir şekilde 30 yıllığına aylık 100 TL’ye bir üniversiteye kiralandığını söyleyen Barçın, “Bizim buradaki üniversitelerimiz de yer bulmak için canlarını yiyor” dedi.
 “Sözleşmenin yapılması için bizzat İbrahim Benter tarafından talimat verilen bir karar var” diyen Barçın, “Ben de kendisine hadi sıkarsa yap diyorum” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:
“Lefkoşa Surlariçi bölgesinde, hepimizin bildiği YDÜ Bank’ın kirasında büyük bir bina vardı. 31 Aralık 2021’de YDÜ Banka o binadan çıktı. Bina, YDÜ’ye aylık 4 bin 978 Sterlin’e kiralanıyordu. Ancak şimdi İbrahim Benter talimat verdi, ülke kültürüyle alakası olmayan, suni İslam dayatması yapan bir yere, aylık 1000 TL’ye kiralanmasını istiyor.”
 Vakıflar’a 40 hizmet alımı personelin istihdam edildiğini söyleyen Barçın, “Bu 40 kişi bankamatik memuru gibi çalışıyor. Bu kişilerin 30’u Vakıflar’ın yerini bile bilmiyor. Dairede bunları tanıyan yok” diyerek iddialarını şöyle sürdürdü:
  “Bu kişilerden biri Mehmet Güneş. Hizmet alımı işe alınmış. Benter, yazılı talimat çıkıyor ve diyor ki bu hizmet alımı olarak cami ve bahçe temizliği görevi yapmak için görevlendirdiğimiz Mehmet Güneş, artık genel müdür yardımcısı olacak.”
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.