banner913
banner932
banner1012

Kaçak yollardan Güney’e gideceklerdi

banner1020

Güney Kıbrıs’a yasadışı yollardan gitmek için gizli ittifak yaptıkları gerekçesi ile 7 kişi tutuklandı

banner974
Kaçak yollardan Güney’e gideceklerdi

banner971
Güney Kıbrıs’a yasadışı yollardan gitmek için gizli ittifak yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan zanlılar Ferhat Bekar, Kabulo Jessy Kasoma, Kabasele Dorcas Mputu, Paschal Olubeube Odıonye, Shedrack Nduka, Chidiebere Peter Nwosu, Brent Tamuton Atum mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru İbrahim Bulak, olguları aktardı. Polis, zanlı 1 Ferhat Bekar, zanlı 2 Kabulo Jessy Kasoma, zanlı 3 Kabasele Dorcas Mputu, zanlı 4 Paschal Olubeube Odıonye, zanlı 5 Shedrack Nduka, zanlı 6 Chidiebere Peter Nwosu, zanlı 7 Brent Tamuton Atum’ın Ağır Bir Cürüm İşlemek Kastı İle Gizli İttifak, Polisi Darp ve Yasal Tutukluluktan Firar suçlarına methaldar olduklarını belirtti. Polis, 20.01.2022 tarihinde saat 21.30 raddelerinde Akıncılar-Lefkoşa’da Tabahana diye bilinen bölgede bir polis ekibi tarafından yapılan kontrolde 27 yaşındaki Ferhat Bekar’ın kullanımında bulunan TLV 999 plakalı araçta yapılan kontrolde aynı araçta yolcu olarak bulunan 19 yaşındaki Kabulo Jessy Kasoma, 24 yaşındaki Kabasele Dorcas Mputu, 26 yaşındaki Paschal Olubeube Odıonye, 31 yaşındaki Chukwuebuka Shedrack Nduka, 45 yaşındaki Chidiebere Peter Nwosu ve 25 yaşındaki Brent Tamuton Atum ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimine geçmeleri konusunda ağır bir cürüm işlemek kastı ile gizli ittifak kurduklarının tespit edildiğini ve adı edilenlerin suçüstü gereği tutuklandıklarını belirtti.
Polis, zanlı 4’ün suçüstü gereği tutuklu bulunduğu sırada görevli bir polis memurunun sağ kolundan ısırıp göğsünden elleri ile itmek sureti ile darp ettikten sonra yasal tutukluluktan firar ettiğini söyledi.
Polis, zanlıların serbest kalması durumunda yasal olmayan yollardan KKTC’den kaçma ihtimali olduğundan tahkikatın salimen yürütülebilmesi için 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.