banner913
banner932
banner1012

İskele Belediyesi'nden iddialara yalanlama

banner1020

İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu, son günlerde yazılı basında ve sosyal medya üzerinden şahsı ve İskele Belediyesi ile ilgili yapılan iddialara yanıt vererek “Söz konusu iddialar siyasi amaç gütmektedir” diyen Sadıkoğlu, “iddiaların asılsız” olduğunu söyledi

banner974
İskele Belediyesi'nden iddialara yalanlama

banner971
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bazı iddialarda adı geçen parsellerin, İskele Belediyesi’nin bünyesinde bulunmadığını belirtti. 
Yazılı açıklama yapan Sadıkoğlu, son günlerde yazılı basında ve sosyal medya üzerinden şahsı ve İskele Belediyesi ile ilgili yapılan iddialara yanıt verdi.
“Söz konusu iddialar siyasi amaç gütmektedir” diyen Sadıkoğlu, “iddiaların asılsız” olduğunu söyledi. 
İddialarda adı geçen parsellerin, İskele Belediyesi’nin bünyesinde bulunan parsellerin içerisinde olmadığını belirten Sadıkoğlu, yapılan “yanlış ve spekülatif haberlerin gerçekleri yansıtmadığını” kaydetti. 
Açıklamasında 6 yıllık görev süresi boyunca İskele Belediyesi’ne ve İskele halkına kazandırdıkları arazilerden de bahseden Sadıkoğlu, Boğaz’ın incisi konumunda olan fakat yıllardır atıl durumda bulunan View Hotel’in Bakanlar Kurulu kararı ile İskele halkına kazandırıldığını ve projelendirme sürecine başlandığını duyurdu. 
“SÖZ KONUSU PARSELLER, İSKELE BELEDİYESİ’NİN BÜNYESİNDE BULUNAN PARSELLER DEĞİLDİR”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Son günlerde gerek yazılı basın, gerekse sosyal medya üzerinden şahsıma ve belediyemize yapılan tamamen siyasi amaç güden, asılsız iddialar nedeni ile açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayım. A-230-95 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile İskele Belediyesi’nin kullanımına bırakılmak üzere İçişleri Bakanlığı’nın kontrol ve yönetimine verilen parseller, iddia edildiği gibi belediyemiz bünyesinde bulunan parseller içerisinde yer almamış olup adı geçen parsel ve kirala işlemi ile belediyemizin herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.”
 “VIEW HOTEL DE İSKELE BELEDİYESİ’NE VE HALKINA KAZANDIRILDI” 
Sadıkoğlu şöyle devam etti: 
“Göreve geldiğimiz günden bu yana mevcut yapıları korumayı ve yenilerini eklemeyi görev bilerek, kamu arazilerinin korunması ve halkımızın kullanımına sunulması için kendimize edindiğimiz misyon ve verdiğimiz mücadele ortadadır. Keza imar planı süresince özellikle üzerinde hassasiyetle durduğumuz ‘Kıyı Koruma Alanı’ içerisinde bulunan kamu arazilerinin korunmasına ve özel ve/veya tüzel kişilere verilmemesi konusundaki mücadelemiz ortadadır ki bunlarla ilgili belediyemiz bünyesine kattığımız kamu arazilerinin bir kaçını sizlerle paylaşacak olursak;
İskele Belediyesi Piknik Alanı Projemizi hayata geçirdiğimiz 56 dönümlük arazi 24/02/2016 yılında Orman Dairesi Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında imzalanan protokol ile bünyemize kattık.
Yine kıyı şeridine yakın beş buçuk dönümlük araziyi Y(K-1)947-2015 sayılı ve 21/05/2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile bünyemize kattık.
Yine Boğaz kıyı şeridinde; H(K-1)3002-2017 sayılı arazi 31/10/2017 Bakanlar Kurulu Kararı ile belediyemize verilmiştir.
Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz ve hukuk davası yolunda sona yaklaşarak tahliye kararının uygulanmasını beklediğimiz Onur Camping olarak bilinen arazi için verdiğimiz mücadele aşikârdır.
Önümüzdeki günlerde siz değerli halkımız ile paylaşmayı planladığım ve çok önemli bulduğum bir gelişmeden yeri gelmişken bahsetmek isterim. Hep çok istenilen, hayali kurulan, Boğazın incisi konumunda olan fakat yıllardır atıl durumda bulunan View Hoteli, Belediyemiz bünyesine katmak için uzun yıllardır verdiğimiz mücadele, E.T(K-1)973/2020 sayılı ve 27/07/2020 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile sonuçlanmış ve söz konusu Hoteli bünyemize katarak projelendirme sürecine başlamış bulunmaktayız.”
“BUGÜN DE YARIN DA HALKIMIN ÇIKARLARINI KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”
Başkan Sadıkoğlu, İskele halkı ile birlikte beldenin çıkar ve menfaatlerini korumak için mücadele etmeye hazır olduğunu ifade etti. 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.