banner913
banner932
banner1012

“İki devletli çözüm modeli, ayrılığı pekiştirdi”

banner1020

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, iki devletli çözüm modelinin geçerliliği olmadığını, dahası çözümsüzlüğe hizmet ederek ayrılığı pekiştirdiğini vurguladı

banner974
“İki devletli çözüm modeli, ayrılığı pekiştirdi”

banner971
 
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, tüm halkların barış içinde yaşayacağı, kardeşliğin, dostluğun hakim olduğu bir Kıbrıs ve dünya özleminde olduklarını belirtti. 
1 Eylül’ün ‘barış günü’ olarak kabul edilmesinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen, dünyada çatışma ve şiddetin durmadığını, acı, gözyaşı ve ölümlerin sürdüğünü belirten Özyiğit, milyonlarca insanın yaşam endişesi içinde olduğunu, göç yollarına düştüğünü, binlercesinin ise şiddet ve savaş nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydetti. 
Özyiğit, dünyanın acı, gözyaşı ve şiddete değil, sevgiye, barışa, huzura ve bu yönde mücadeleye ihtiyacı olduğunu vurguladı. 
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün bu yıl da  pandemi koşullarında ve kalıcı barışa ulaşılamayan bir ortamda kutlandığını belirterek, Kıbrıs’ta sürdürülebilir ve kalıcı çözüm yönündeki mücadelelerinin bıkmadan, usanmadan süreceğini vurguladı.   
2 devletli çözüm modelinin bugünkü konjonktürde geçerliliği olmadığını, dahası çözümsüzlüğe hizmet ederek ayrılığı pekiştirdiğini ileri süren Özyiğit, Kıbrıs’ta en gerçekçi ve makul çözüm modelinin halen federasyon olduğunu iddia etti.  
Yanlış politikada ısrarın Kıbrıs Türkü’ne zarar vermekten başka bir işe yaramayacağı uyarısında bulunan Özyiğit, yapılması gerekenin; Berlin zirvesinde ortaya çıkan metin temelinde, 11 Şubat 2014 tarihli belge ve 30 Haziran tarihli Guterres çerçevesi temelinde müzakerelere başlamak olduğunu kaydetti.
Kıbrıs Türk halkının kalıcı barış içinde, eşitlik ve refahı paylaşacağı bir dünyayı hak ettiğini belirten ve tüm barışseverlerin, barış gönüllülerinin bu yöndeki mücadelesinin her zamankinden çok daha önemli ve anlamlı olduğunu vurgulayan Özyiğit, tüm insanlığa savaşların, şiddetin olmadığı barış dolu bir gelecek diledi.


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.