banner913
banner932
banner1012

“İdeolojilerinizi en değerli rehberimiz olarak kabul ettik”

banner1020

Anıtkabir’i ziyaret eden Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Anıt Özel Defterini imzaladı

banner974
“İdeolojilerinizi en değerli rehberimiz olarak kabul ettik”

banner971

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın daveti üzerine beraberindeki heyetle Ankara’ya giden Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, ilk ziyaretini Anıtkabir’e gerçekleştirdi.
Altuğra, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu, daha sonra Misak-ı Milli Kulesine geçerek, Anıt Özel Defterini imzaladı.
Sağlık Bakanı Altuğra, Anıt Özel Defterine şunları yazdı:
“KKTC Hükümeti’nin Sağlık Bakanı olarak manevi huzurunuzda olmaktan büyük onur ve heyecan duymaktayım.
Çizdiğiniz yoldan sapmadan, gösterdiğiniz ilke ve devrimler ışığında yürüyen Kıbrıs Türk halkı olarak bizler daima ideolojilerinizi en değerli rehberimiz olarak kabul ettik.
Yüce Türk milletinin bölünmez bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı, en karanlık günlerinde gözlerini size çevirmiş, sizden aldığı güç ve şevkle milli mücadelesini sürdürmüş ve bu mücadeleyi kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandırmıştır. Yaktığınız özgürlük meşalesinin aydınlattığı yolda, devrimlerinizden ve çağdaş dünya görüşünüzden aldığımız ilhamla, Kıbrıs Türkü'nün dünyadaki haklı yerini elde etmek için başlatmış olduğumuz haklı mücadelemizi azimle sürdüreceğiz.
En asli vazifemiz, böyle bir lidere sahip olmanın gururuyla eserlerinizi yaşatmak, cumhuriyeti yüceltmek ve düşünceleriniz rehberliğiyle ülkemizi daima daha ileri noktalara taşımaktır. Kutsal emanetinizi ancak bu sayede gelecek nesillere ulaştırabiliriz.
Ayrılmaz bir parçası olduğumuz Türk ulusu ile birlikte göstermiş olduğunuz yoldan sapmayacağımızı bir kez daha vurgulayarak, önünüzde saygıyla eğiliyoruz. Bu vesileyle, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de şükranla anarız.”
Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, bugün mevkidaşı Türkiye Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca ile görüşecek. Görüşmede, alt yapı projeleri ve pandemi süreci değerlendirilecek
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.