banner913
banner932
banner1012

Hükümetten geri adım yok

banner1020

Komite Başkanı Berova, yerel yönetimler reformu yasa tasarısının geçmesi konusunda kararlı olduklarını vurguladı

banner974
Hükümetten geri adım yok

banner971
 
 
Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı, bugün Meclis komitesinde ele alınıyor.
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamada, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin, bugün Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Özdemir Berova başkanlığında, “Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” gündemiyle toplanacağı bildirildi.
Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Özdemir Berova, yerel yönetimler reformu ile ilgili 4 yasa tasarısının geçmesi konusunda kararlı olduklarını belirtti.
Reformu çok önemsediklerini kaydeden Berova, “Şimdi zamanıdır” dedi.
Berova TAK’a yaptığı açıklamada, önceki gün komite toplantısında yerel yönetimler reformu çerçevesindeki “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı” ve “Mülki Yönetim ve Bölümleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın genel görüşmesini yaptıklarını ifade etti.
Bugün komitede bu kapsamda 51/95 Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesinin yapılacağını dile getiren Berova, “4 yasanın geçmesi konusunda kararlıyız. Reformu çok önemsiyoruz, şimdi zamanıdır” şeklinde konuştu.
Tepkilerin sorulması üzerine Berova, “Hiçbir reform süreci mutlak uyum süreci içinde olmaz” diyerek, yanlış yönlendirme söz konusu olduğunu söyledi.
Belediyelerin birleştirilmesi yönünde kararlı olduklarını yineleyen Özdemir Berova, haftaya da ara vermeden görüşmelerin devam edeceğini belirtti.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.