banner913
banner932
banner1012

“Hükümetin tek derdi koltuk”

banner1020

TDP Başkanı Özyiğit, Hükümet ortaklarının tek derdinin koltukta oturmak olduğunu söyledi ve “Amacı bile belirtilmeyen enerji anlaşmasına imza atıldı” dedi

banner974
“Hükümetin tek derdi koltuk”

banner971

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçesi olağanüstü kongresi yapıldı. TDP Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabalarının sürdüğünü belirterek, sürecin artık son aşamaya geldiğini, kısa süre içerisinde yapılacak görüşmelerde bir sonucun ortaya çıkabileceği görüşünü dile getirdi.
Sürecin sonuna geldikçe mevcut statükodan beslenen çözümsüzlük yanlılarının da harekete geçtiklerine dikkat çeken Özyiğit, halkın yalan-yanlış söylemlerle, spekülasyonlara kulak asılmaması çağrısında bulundu.
"HÜKÜMETİN HİÇBİR ÖNGÖRÜSÜ YOK"
UBP-DP Hükümeti’nin icraatlarına da değinen Özyiğit, hükümetin toplumsal sorunların çözümü konusunda hiçbir öngörüsünün olmadığını savundu. 
Hükümet ortaklarının tek derdinin koltukta oturmak olduğunu, bu nedenle toplumun çıkarına olmayan, geleceğinden çalan kararlara gözü kapalı imza attığını belirten Özyiğit, “amacı bile belirtilmeyen enerji anlaşmasına” imza atıldığı iddiasında bulundu.
Özyiğit, TDP olarak gereksiz enerji tüketimini ortadan kaldırmak, verimliliği artırmak, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak, yerel üretimi artırmak, enerji alanında hizmet veren kurumların sürdürülebilirliğini sağlamak, enerjide arz güvenliğinin sağlamak ve daha ekonomik ve temiz enerji kaynaklarına ulaşabilme amacında olduklarını belirtti.
Cemal Özyiğit, bu çerçevede, Kıbrıs’ı Türkiye üzerinden Avrupa enterkonnekte sistemine senkron paralel olarak bağlayan ve enerjide arz güvenliği sağlayarak yerel olarak yenilenebilir enerji üretimini artırmaya olanak sağlayan projeleri desteklediklerini, ancak Meclis'te UBP, CTP ve DP'nin oylarıyla onaylanan anlaşmanın bu içerikte olmadığı gibi, suiistimale de açık olduğunu kaydetti. 
"ZAMLAR BÜYÜK DARBE VURDU"
TDP Başkanı Özyiğit, TL'nin döviz karşısında değer kaybetmesiyle ekonomik zorluk yaşayan vatandaşların, hükümetin yaptığı zamların ardından çok daha ciddi bir krizle karşı karşıya bırakıldığını belirtti.
Elektrik, akaryakıt ve tüp gaza yapılan zamların ardından harçlara da yüzde 900'lere varan zamlar yapıldığını anımsatan Özyiğit, ulaşımdan, gıdaya birçok ürünün pahalılaşacağına, zaten pahalı olan yaşamın daha da pahalı hale geleceğini yineledi.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.