banner913
banner932
banner1012

“Hükümet toplum sağlığını göz ardı etti”

banner1020

HP Başkanı Özersay, kamuoyunun desteğini alan, güven duyulan bir bakanın inandırıcılıktan uzak sebeplerle görevden alınmasının sorumsuzca atılmış bir adım olduğunu vurguladı

banner974
“Hükümet toplum sağlığını göz ardı etti”

banner971
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Ali Pilli'nin Sağlık Bakanlığı görevinden alınmasını eleştirdi.
Özersay'ın paylaşımı şöyle:
“Böyle bir dönemde kamuoyunda bu Bakanlar Kurulu’nda bir bakana biraz güven kırıntısı kaldıysaydı o da Sağlık Bakanıydı, onu da yerle bı̇r ettiniz. Kriz yönetiminde gerekli olan ne varsa tersinı̇ yapma konusunda çok ısrarcısınız. Toplum sağlığını tehdit eden bir dönemde bu kadar özensı̇zlı̇k, Allah acısın bizi, hepimizi.”
Öte yandan Özersay, meclis başkan seçiminde aday gösterilen ve kazanamayan UBP Milletvekili Resmiye Canaltay’a kabinede yer açabilmek nedeniyle, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alındığını ima etti.
Sim TV’de canlı yayına katılan Özersay, Pilli’nin görevden alınmasıyla ilgili soruya imalı bir soruyla cevap verdi.
Kudret Özersay, “Meclis Başkanlığı seçiminde arzu edilen sonuç çıksaydı, ilk aday olan kişi kazansaydı kabinede bu görev değişikliği yapılır mıydı?” diye sordu.
Kudret Özersay, Ali Pilli’nin Sağlık Bakanlığı görevinden alınmasının “toplum sağlığını tehlikeye atan bir adım olduğunu” söyledi.
Yazılı açıklama yapan Özersay, toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren bir krizi yönetirken, kamuoyunun desteğini alan, güven duyulan bir bakanın “inandırıcılıktan uzak sebeplerle görevden alınmasının sorumsuzca atılmış bir adım olduğu” değerlendirmesinde bulundu. 
Özersay, eğer söz konusu toplum sağlığıysa devamlılığın önemine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: 
“Hükümetin iki aylık ömrü içinde kabine içinde güven duyulan tek bakan Sağlık Bakanı’ydı. Sayın Bakan’ın eksiği ve yanlışı vardı ama kendisine bir kamuoyu desteği ve güveni de vardı. Hükümet attığı bu adımla kendisine duyulan güven kırıntılarını kendi eliyle silip süpürüp atmış oldu. Toplum salgını için ciddi bir tehdit oluşturan bu krizi yönetirken en önemli şey kamuoyunun desteğini almaktır. Bunun için de kamuoyuna düzenli, anlaşılır, açık bilgi vermek gerekir. Bunların hiçbiri yapılmadığı için de sadece Sağlık Bakanı’na güven duyuluyordu. Bu anlamda baktığımızda görevden alma meselesi sorumluluk sahibi bir yönetici davranışı değildir.”
Başbakan’ın görevden almaya gerekçe olarak Sağlık Bakanı’nın yorulmasını gösterdiğini hatırlatan Özersay, şöyle devam etti: 
“Bizim hükümette olduğumuz dönemde Sayın Ali Pilli kalp spazmı geçirdi. O dönemde alınmamışken şimdi bu iddiayla kendilerini haklı çıkarma çabaları inandırıcı olmaktan çok uzaktır. Sayın Bakan yorulduğu için görevden alındıysa bunca aydır gece-gündüz çalışan sağlıkçılarımız, hemşirelerimiz, doktorlarımız var. Herkes görevi mi bıraksın? Bu hamle zamanlamasıyla da şekliyle de salgınla mücadeleye zarar verecektir. Bizim meselemiz kimin bakan olduğu meselesi değildir. Toplum sağlığı söz konusuysa, salgına karşı mücadele devam ediyorsa, bir krizi yönetiyorsanız karar alırken hassasiyet göstermek zorundasınız” 
“Bu kararın başka pazarlıklar ve nedenler sonucunda alındığını bilmek ve görmek için alim olmaya gerek yoktur” diyen Özersay, Halkın Partisi olarak tek endişelerinin toplum sağlığına dair olduğunu belirtti. 
Özersay şu sözlerle devam etti: 
“Bu krizi iyi yönetemedikleri, kamuoyunda güven oluşturamadıkları, esas gündemleri salgınla mücadele değil başka sebepler olduğu sürece zarar görecek olan toplum ve toplum sağlığıdır. Bizi Halkın Partisi olarak endişelendiren budur. Haftalardır bakanın görevden alınacağı yönünde oluşturdukları havayla, Sağlık Bakanı’nın otoritesini ciddi anlamda sarsmışlardır. Bir bakana yapılabilecek en büyük kötülük de budur. Atılan bu adım toplum menfaati için atılmamıştır, siyasi pazarlıklar için atılmıştır. Bu saatten sonra Allah acısın bize diyorum.” 
Kriz yönetiminde devamlılığın önemine vurgu yapan Kudret Özersay, mücadelenin sekteye uğramaması için sorumlu davranmak gerektiğini belirtti. 
Mücadeleyi bakanın kendisi tek başına yürütmüyor olsa da ortada bir ekip olduğunu aktaran Özersay, “Temaslı takip ekibinden Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’na varıncaya kadar birçok ekip var. Ekipte değişiklik yapılmayacağını söyleseler bile en azından biliyoruz ki Sağlık Bakanlığı Müsteşarı değişecek. Bu da Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu Başkanı’nın değişmesi anlamına gelir. Bu yaratılan durum çalışanlar arasında da bir rahatsızlığa neden olacaktır. Hükümet bu hamlesiyle mücadeleyi de riske atmış oldu” diye konuştu. 

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.