banner913
banner932
banner1012

Hükümet, emekçinin parasını sermayeye veriyor

banner1020

Türk-Sen Başkanı Bıçaklı, kamudaki maaş kesintisine tepki gösterdi ve hükümeti “emekçi ve emeklilerin cebinden aldığı parayı sermayeye vermekle” suçladı

banner974
Hükümet, emekçinin parasını sermayeye veriyor

banner971

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, kamudaki maaş kesintisinden dolayı hükümeti eleştirdi. 
Yaptığı açıklamada hükümete emekçi ve emeklilerin cebinden aldığı parayı sermayeye verme eleştirisinde bulunan Bıçaklı, “Hükümet edenler, pandemiyi gerekçe göstererek, emekçilerden ve emeklilerden gayrı yasal olarak maaş kesintisi yaparak, sermayenin sosyal fonlara ödemesi gereken primleri ödemeyi planlıyor” 
Örtülü ödeneklerden ya da siyasi partilere yapılan yardımlardan da fedakarlık yapılmadığını kaydeden Bıçaklı, “Kamu çalışanlarından kesinti yapılarak özel sektör çalışanlara katkı yapılacaksa buna hiçbir kamu çalışanının itirazı olmaz” ifadelerini kullandı. 
Dövizin yükseldiği, hayatın pahalandığı ve hükümetin harçlara zam yaptığı bir dönemde çalışan ve emeklilerden para kesilip, sermayeye ödeme yapılmasının kabul edilebilir olmadığını belirten Bıçaklı açıklamasında yeni asgari ücretin günün koşullarına uygun olarak bir an önce belirlenmesi gerektiğini de ifade etti. 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.