banner913
banner932
banner1012

Hedefimiz, 11 Mayıs’a kadar 50 yaş aşılamasını bitirmek

banner1020

Sağlık Bakanı Üstel, hedeflerinin 11 Mayıs’a kadar 50 yaş aşılamasını bitirerek, önceliği riskli sektörlere vermek olduğunu söyledi ve belediye çalışanları, sivil savunma ekipleri, öğretmenler gibi risk gruplarını aşılamaya başlayacaklarını kaydetti

banner974
Hedefimiz, 11 Mayıs’a kadar 50 yaş aşılamasını bitirmek

banner971

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, halkı sağlık alanında yapılan çalışmalar  ve  pandemiyle ilgili gelişmeler hususunda bilgilendirme ziyaretlerini sürdürüyor.
Pandemi kuralları dikkate alınarak yapılan ziyaretler kapsamında  Üstel, önceki gün Çatalköy, Ozanköy, Beylerbeyi, Arapköy, Karaağaç, Beşparmak, Bahçeli ve Esentepe'de vatandaşları bilgilendirdi.  
Bakan Üstel konuşmalarında, 14 aydır dünyayı sarsan, KKTC’ye de yansıyarak  sağlık ve  ekonomiyi etkisi altına alan Covid-19 ile mücadeleye devam ettiklerini belirtti ve Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarını aktardı. 
Belediyeler ve özel laboratuvarlarla işbirliği içinde PCR  testlerini 10 bine kadar yükseltildiğini kaydeden Üstel, hedeflerinin hızlı antijen testleriyle birlikte  test sayılarını 15 bine kadar çıkarmak ve risk taşıyan sektörlerde testleri yaygınlaştırarak salgının önünü almak olduğunu ifade etti.  
Aşılama konusunda yapılan çalışmalara değinen  Üstel, Anavatan Türkiye’ye gönderdiği aşılar ve KKTC’ye yaptığı katkılar için teşekkürlerini iletti. 
AB’den 16 bini AstraZeneca, 4 bini Biontech olmak üzere toplam 20 bin aşı geldiğini  kaydeden Üstel, Güney Kıbrıs’ın bu konuda da  Kıbrıslı Türklere her zamanki gibi adaletsiz davrandığını ve göndermesi gereken oranda  aşı  göndermediğini anlattı.
Üstel, Astra Zeneca aşılarının vatandaşlara talepleri üzerine sadece Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yapıldığını da belirtti.  
Türkiye’nin gönderdiği Sinovac aşılarının, ülke genelinde 19 merkezde  yapıldığını ifade eden Üstel, aşılama çalışmaları hakkında bilgi verdi.  
Aşılama konusunda şu anda en büyük kriterin  yaş ve kronik hastalık olduğunu kaydeden Üstel, birçok yerde, aşılamada 50 yaş üzerine kadar inildiğini anlattı.  
Hedeflerinin  11 Mayıs’a kadar  50 yaş aşılamasını bitirerek,  önceliği kurum kuruluşlarda,  riskli sektörlere vermek olduğunu ifade eden Üstel, belediye çalışanları, sivil savunma ekipleri, öğretmenler gibi risk gruplarını aşılayarak,  diğer sektörleri de  birer birer aşılamaya devam edeceklerini  kaydetti.  
Sağlık koşullarını göz önünde bulundurarak,  otel karantinasının ekonomide yarattığı yükü hafifletmek için kriterleri belirleyerek, bileklikle  ev karantinası uygulaması  başlatıldığını anımsatan Üstel, 12 yaş altı çocuk sahibi olan aileler, 70 yaş üzeri yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlara  bileklikle ev karantinası uygulamasının devam ettiğini söyledi.  
Üstel, Sağlık Üst Kurulunun aldığı kararla bayram tatilini ülkesinde geçirmek isteyen yurt dışında okuyan  KKTC vatandaşı öğrencilerin güncel öğrenci belgelerini Havalimanı’nda ibraz etmesi halinde yarından  itibaren ev karantinası kapsamına alınacağını da anımsattı. 
Kapalı devre turizminin  başlatıldığını ve ülkede ekonomik çarkların dönmeye başlaması için belirli açılımlar yapıldığını belirten Üstel, yerli üretimin tüketildiği merkezlerin başında  otellerin geldiğini, turizmde yapılan bu açılımın üreticiye de yansıdığını kaydetti.  
Bu uygulamada, turistlere şu ana kadar otellerinden çıkma izni verilmediğini dile getiren Üstel, otel dışına çıkma konusunda Haziran ayı başında üst kurulunun alacağı kararlara göre farklı  açılımlara gidilebileceğini söyledi.  
Pandemi döneminde sağlık  alt yapısının da güçlendirildiğini, Acil Durum Pandemi Hastanesiyle  Doktor  Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ayrıldığını  belirten Üstel, hedeflerinin Pandemi hastanesinde 60’tan 100 ‘e çıkarılan yatak sayısını 140’a çıkarmak olduğunu kaydetti.  
“HAZİRAN’DA YENİ AÇILIMLARI HAYATA GEÇİRME HEDEFİNDEYİZ”
Üstel, vaka sayısı ve salgının durumunu gözlemleyerek, Sağlık Üst Kurulunun alacağı  kararlar ışığında, Haziran ayında ekonominin canlanmasına katkı sağlayacak  yeni açılımları hayata geçirmek amacında olduklarını da ifade etti. 
Bakan Üstel'e Bahçeli, Karaağaç ve Esentepe'de eşlik eden Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan bölgenin sorunları ile ilgili beklentilerini aktardı. 
Üstel, Bahçeli'de ve Karaağaç'da kapalı durumdaki  Sağlık Merkezlerinin eksikliklerinin giderilerek en kısa sürede aktif hale getirilmesi ve özellikle yaz aylarında nüfusu artan Esentepe Bölgesi'ne hizmet veren Esentepe Sağlık Merkezi'nin geliştirilerek  24 saat hazır bulunacak bir ambulansın tahsis edilmesi yönünde çalışma başlattıklarını da açıkladı. 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.