banner913
banner932
banner1012

Hedef, daha temiz ve daha yeşil bir ülke

banner1020

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, evsel atık ve diğer atıklar ayrıştırma ve geri dönüşüm projesi konusunda çalışma yürütüyor

banner974
Hedef, daha temiz ve daha yeşil bir ülke

banner971
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan, ülkenin çevre konusunda en büyük projelerinden birisi olmaya aday, evsel atık ve diğer atıklar ayrıştırma ve geri dönüşüm projesi konusunda pilot bölge olarak belirlenen Tatlısu Belediyesi'ni ziyaret etti.
Evsel atıkların, projeyi uygulayacak şirketler tarafından toplanıp ayrıştırılarak geri dönüşüme tabi tutulacağı projeyi konuşmak ve yerinde incelemeler amacıyla geçtiğimiz günlerde yapılan ziyarette, Tatlısu'nun doğal, kültürel ve sosyal zenginliklerini de görme fırsatı yakalayan Sibel Tatar, şunları söyledi:
"Hedefimiz ülkemize kalıcı ve faydalı projeler bırakmaktır, Sayın Cumhurbaşkanı ve şahsım, sosyal ve kültürel projeler yanında çevre projelerine de büyük önem vermekteyiz. Turizm ve Çevre komitemizle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar ülkemizin daha temiz, daha yeşil olması ve çocuklarımızın daha fazla çevre bilinci ile büyümesi için yapılmaktadır."
Sibel Tatar’ın düşüncesiyle ortaya çıkan projeye destek veren Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Meclis üyeleri ve uygulayıcı şirketlerin yetkilileri ile Tatlısu muhtarları ve halkına bu önemli çalışmaya koymuş oldukları katkı için Cumhurbaşkanı, şahsı ve Kıbrıs Türk Halkı adına teşekkür eden Sibel Tatar, bu projenin Tatlısu'dan başlayıp tüm KKTC'ye yayılmasının en büyük dileği olduğunu söyledi.
Bu proje sürecinde yasal çalışmaların da takipçisi olacağını dile getiren Sibel Tatar, tüm paydaşların ve halkın bu konuda hassas olmasının önemine değindi.
Sibel Tatar, proje kapsamında gelmiş oldukları Tatlısu'yu dolaşma fırsatı bulmaktan ve gerek doğal gerekse belediyenin yaptığı güzellikleri görmekten duyduğu mutluluğu da dile getirerek özellikle Minia Kıbrıs'ın turistik bağlamda çok güzel bir yer olduğunu ifade etti. Sibel Tatar, belediye başkan ve yetkililerini vermiş oldukları hizmetlerden dolayı tebrik etti.

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.