banner913
banner932
banner1012

Hayvancılar araçlı eylem hazırlığında

banner1020

Hayvan üreticileri, taleplerinin Cuma gününe kadar hükümet ve Tarım Bakanlığı tarafından yerine getirilmemesi halinde 31 Mayıs Pazartesi günü Lefkoşa’da araçlı eylem gerçekleştireceklerini açıkladı

banner974
Hayvancılar araçlı eylem hazırlığında

banner971
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği eylem hazırlığında... Hükümete cuma gününe kadar süre verildi.
Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, dün düzenlediği basın toplantısında, taleplerinin Cuma gününe kadar hükümet ve Tarım Bakanlığı tarafından yerine getirilmemesi halinde 31 Mayıs Pazartesi günü Lefkoşa’da araçlı eylem gerçekleştireceklerini açıkladı.
Naimoğulları, üreticinin SÜTEK’ten alacağı olan yaklaşık 14 Milyon TL’nin Cuma gününe kadar ödenmesini, arpa fiyatlarının yıl sonuna kadar artırılmamasını, süt fiyatlarının 1 litre sütle 1.5 kilogram yem alınabilecek şekilde düzenlenmesini, borsa taban fiyatının imalatçının aldığı 2,89 TL’ye yaklaştırılması, keçi sütüne alım garantisi verilmesi ve küçükbaş hayvancıya verilecek doğrudan gelir desteğinin net olarak ortaya konulmasını talep ettiklerini belirtti.
“Umarız, hükümet ve Tarım Bakanlığı Cuma gününe kadar doğru dürüst açılımlar yapar” diyen Naimoğulları, yerli üreticinin isyan noktasına geldiğini vurgulayarak, “üreticinin bu saatten sonra ne yapacağı belli değildir, hükümeti tanımaz noktaya gelmiştir” şeklinde konuştu.
Üreticinin yem alamaz duruma geldiğini vurgulayan Naimoğulları, “ Son bir buçuk yıldır çok özveri gösterdik. Artış almadık, vergi ödedik. Ama görüyoruz ki artık hayvancının dayanacak gücü kalmamıştır. Eylem, istemediğimiz bir noktadır. Lefkoşa’da insanlar mağdur olmasın diye bunu yapmak istemedik. Ama görüyoruz ki sıkıntılar devam ediyor ve çözüm arayışı yok. Tavır, süt üretiminin azalması, üretimin azalması, hayvancının kalmaması, sektörün dibe vurması yönünde” ifadelerini kullandı.
Naimoğulları son olarak taleplerini şöyle sıraladı:
Üreticinin aylardır ödenmeyen, günü geçmiş 14 milyon TL civarındaki paranın Cuma gününe kadar ödenmesi.
Arpa fiyatlarının Aralık 2021’e kadar arttırılması.
Koyun – keçi sütünün iyileştirilmesi, fiyatların, günün koşullarına göre, yem fiyatlarına göre yeniden belirlenmesi.
Sütün peşkeş çekilmesine izin verilmemesi.
Borsa taban fiyatının, imalatçının almış olduğu 2,89 TL fiyatına yaklaştırılması.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.