banner913
banner932
banner1012

“Havalimanı kısmen de olsa 15 Kasım’da açılacak”

banner1020

Arıklı, Yeni Havalimanı’ndaki yeni terminalin bir kısmının 15 Kasım’da açılabileceğini belirtti

banner974
“Havalimanı kısmen de olsa 15 Kasım’da açılacak”

banner971
 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, KKTC Yeni Havalimanı’nın 15 Kasım’da açılabilmesi için tüm tarafların gece-gündüz çalıştığını, tamamı olmasa bile yeni terminalin bir kısmının o tarihte açılabileceğini belirtti.
Arıklı, teknik cihazların takibinin Ankara tarafından yapıldığını, KKTC’de terminale enerji iletim hattı çekilmesi çalışmalarının yapılacağını, bunların zamanında tamamlanamasa bile yeni terminalin her halükarda açılacağını söyledi.  
Arıklı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni Havalimanı o veya bu sebep nedeniyle zamanında tamamlanamadı. Şimdi biz ‘kendimizi 15 Kasım’ a yoğunlaştıralım’ dedik ve şu an o noktadayız. Havaalanının tümüne elektrik vermeyebilirsiniz. 20MW’lık bir enerjinin oraya ulaştırılması lazım. Bunun için özel kablolar ve özel cihazlar gerekiyor. Bu yetişmezse yüzde 15-20’sine elektrik vermek suretiyle orası açılabilir. Zamanla yarışıyoruz. Hedef 15 Kasım’da orasını açmak”.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.