banner913
banner932
banner1012

Hastanede yemek krizi

banner1020

Maliye Bakanlığı, pandemi hastanesinde görevli sağlık çalışanlarına bundan böyle ücretsiz yemek verilmesini yasakladı. Karar büyük tepki topladı

banner974
Hastanede yemek krizi

banner971

 
Sağlık Bakanlığı’nın hastanelere gönderdiği yazı ile Maliye Bakanlığı’nın bugünden itibaren pandemiyle mücadelede öngörülen ücretsiz yemek servislerinin durdurulacağı ifade edildi.
Maliye Bakanlığı’nın bu kararı aldığı ve Sağlık Bakanlığı’nın kurumlara bildirdiği genelge ile 24 saatini pandemi hastanesinde geçiren doktorların ve görevlilerin yemeklerinin ücrete tabi olacağı ifade ediliyor.
Pandemi hastanesinde aylardır bu hastalıkla mücadele eden ve en ön safta savaşan doktorlara ve hemşirelere teşekkür edilecek yerde devlet tarafından yemek bile verilmeyeceğinin açıklanması hem görevli personeller hem de vatandaşlar tarafından ciddi bir tepkiyle karşılandı.
Bilindiği üzere pandemi hastaneside doktorlar 24 saat, hemşireler ise 17'şer saat nöbet tutarak görev yapıyor. Yüzlerce hastaya bakan bu personelin yemeğinin ücrete tabi olması ise kabul edilemez olarak nitelendirildi.
Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgeçmen pandemiyle mücadele eden sağlık çalışanlarına yönelik ücretsiz yemek servislerinin durdurulmasını eleştirdi.
Sendika açıklamasında, “sağlık çalışanlarına yemeğinizi paranız ile alın” denmesinin hükümet ayıbı olduğu ifade edilerek, bu uygulamaya derhal son verilmesi talep edildi.
Açıklama şöyle:
"Bu kadarını görmedik!"
“Bazen sustuk, bazen konuştuk; ama bu kadarını görmedik...
Sn. Başbakan Hamza Ersan Saner, Sn. Maliye Bakanı Dursun Oğuz’a sesleniyoruz.
Pandemi başladığı günden itibaren sağlık çalışanları olarak ciddi risk altında, ciddi gayret sarf ederek çalıştık ve çalışmaya devam etmekteyiz.
"Bu karar bizi derinden üzmüştür"
Sağlık Bakanlığı’nın hastanelere gönderdiği yazı ile Maliye Bakanlığı’nın 24 Mart 2021 tarihinden itibaren pandemiyle mücadelede öngörülen ücretsiz yemek servislerinin durdurulacağı ifade etmiştir.
Dünyada, tüm sağlık çalışanlarına her türlü desteği ve ödeneği kat ve kat sağlar iken ülkemizde daha ne kadar ezebiliriz, haklarını daha nasıl gasp edebiliriz diye düşünen bir zihniyetin hâkim olduğunu görmenin bizleri derinden üzdüğünü belirtmek isteriz.
Aslında konuşacak onca çok konu varken personele verilen yemek ile alakalı bir konuyu konuşmaktan bizlerin de hoşnut olmadığını belirtmek isterken Ne yazık ki bizleri bu duruma getirenler utansın diyoruz.
Günlük 14 veya 17 saat çalışmak zorunda kalan personele ve meslektaşlarımıza verilen yemeğin ücret karşılığı verileceği beyan edilmiştir.
Sizlerin de bildiği üzere son günlerde 10 meslektaşımızın pozitif çıktığı ve buna bağlı olarak 47 meslektaşımızın ise temaslı olarak hotellere yollandığı bir gerçektir.
Pozitif çıkan meslektaşlarımız içerisinden 5 kişinin acil durum, pandemi hastanesinde olduğunu ve 10 arkadaşımızın ise yakın temaslı olarak karantina altına alındığı. Geri kalan meslektaşlarımız ise uzak temaslı sayılarak, Lefkoşa ilçesi içerisinde bir hotele yerleştirilmişler ve 14 gün boyunca hotel de kalıp işe gidip hotele geri gelecekler ve ailelerinden uzak kalacaklardır.
Şimdi sizlere soruyorum acil durum hastanesinde çalışmakta olan meslektaşlarıma bu koşullarda hastane içerisinde mutfaklarında yemek yapmanın yasak olduğu bir ortamda temaslı sayılan meslektaşlarımızın yemek, yemek için herhangi bir restorandan yemek çağırmaları doğru olacak mı kocaman hayır diyoruz. Dışa teması sıfırladığımız hastanemizde, tek çaremizin hastane yemekhanesinin yemeği olduğu da kaçınılmazdır.
Aylardır hiçbir şekilde düşünmediğiniz biz sağlık çalışanlarına yemeğinizi paranız ile alın denmesi bir hükümet ayıbı olduğunu beyan ederken bu uygulamaya derhal son verilmesini talep ediyoruz.
Talebimize olumlu bir yanıt verilmemesi halinde sendikamız adına gerekli kararları hiç çekinmeden alacağımızdan şüpheniz olmasın.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.