banner913
banner932
banner1012

Güneyde 9 vaka daha

banner1020

Güney Kıbrıs’ta korona virüsü durdurulamıyor. Dün 9 yeni vaka daha tespit edildi. Rum tarafında toplam vaka sayısı 58’e, adadaki toplam vaka sayısı ise 78’e yükseldi

banner974
Güneyde 9 vaka daha

banner971

Güney Kıbrıs’ta korona virüs salgını hızla yayılıyor. Dün 9 yeni vaka daha tespit edildi.

Söz konusu 9 hastadan 4’ünün daha önce hasta olan 1 kişiyle temasta olduğu açıklandı. 3 kişi ise Yunanistan'dan gelen ve ev karantinasında olan kişiler olduğu ifade edildi.

1 kişi İngiliz üslerinde, diğer 1 kişinin de nereden bulaştığı araştırılıyor.

Böylece Rum tarafında toplam vaka sayısı 58’e, adadaki toplam vaka sayısı ise 78’e yükseldi.

KUZEY’DE 20 VAKANIN DURUMLARI İYİ

Öte yandan Sağlık Bakanı Ali Pilli, Salamis Bay Otel'de gözlem altındaki kişilerde yeni bir belirti bulunmadığını ve herhangi bir lokal bulaşmanın da solmadığını, 20 vakanın genel durumlarının da iyi olduğunu vurguladı

Sağlık Bakanı Ali Pilli, koronavirüse karşı Salamis Bay Otel'de gözlem altındaki kişilerde şu anda yeni bir belirti bulunmadığını ve herhangi bir lokal bulaşmanın da söz konusu olmadığını, gözlem şartlarının da en iyi şekilde uygulandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, bazı basın yayın organlarında Salamis Bay Otel’de gözlem şartlarının uygulanmadığı bu nedenle vaka sayısının arttığı iddia edilmesi üzerine bakanlık basın bürosu aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

"Bilinmesini isteriz ki enfeksiyon birimlerimiz ve sağlık personelimiz gözlem şartlarını en iyi şekilde uygulamıştır" diyen Bakan Pilli şunları kaydetti:

 “Yapılan 39 testin içerisinde 10 KKTC vatandaşı da bulunmaktadır.  Bu kişiler kendilerini koruma altına alarak otelde bulunan turistlere mecburi ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli hizmetlerde bulunmuş kişiler arasındaydılar ancak yapılan test sonucunda 10 kişinin sonucu negatiftir.

Sadece riskli grup içerisinde olanlar pozitif çıkmıştır.

Şu anda otelde bulunan kendi vatandaşlarımız ve diğer turistlerde herhangi yeni bir belirti bulunmamaktadır ve herhangi bir lokal bulaşma söz konusu değildir.

Enfeksiyon birimlerimiz ve sağlık personelimiz gözlem şartlarını en iyi şekilde uygulamıştır.

Mevcut pozitif 20 vakanın genel durumları iyidir ve tedavileri devam etmektedir."

Güney’de karantinadaki iki Kıbrıslı Türk, kuzeye alındı

Güney Kıbrıs’ta geçtiğimiz günlerde karantinaya alınan iki Kıbrıslı Türk, dün Kuzey Kıbrıs'a geçti.

Karantinada tutulan iki genç, otobüse bindirilerek Metehan sınır kapısına getirildi.

Metehan sınır kapısına gelen özel bir araç, gençleri Malpas Hotel’deki karantina merkezine götürdü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.