banner913
banner932
banner1012

Girne’de beş işyerine mühür

banner1020

Girne’de 16 iş yerine eksiklerinden dolayı ihbar verildi, 5 iş yeri, çevre kirliliği, işletme izni, sağlık karnesi, genel hijyen ve Covid-19 kurallarına uymadıklarından dolayı mühürlendi, 9 iş yerine de para cezası kesildi

banner974
Girne’de beş işyerine mühür

banner971

Girne Belediyesinin kent sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren işletmelere yönelik denetimleri devam ediyor. 
Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada gıda ile ilgili işletmelerde, genel çalışma alanlarının temizliği, alınan hijyen ve Covid-19 önlemleri, çalışan personelin hijyen önlemleri ve gıda güvenliği unsurları ile ilgili denetimlerin devam ettiği belirtildi.
Yapılan açıklamada, tespit edilen uygunsuzlukların giderilmesi için işletmelerin uyarıldığı,  insan sağlığını tehlike altında bırakan durumların tespitinde işletmeye geçici kapatma cezası uygulandığı kaydedildi.
Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ve Zabıta Kent Güvenliği Birimi ekiplerinin 14 Ekim ile 13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde 873 iş yeri denetlendi.
Denetimler kapsamında 16 iş yerine eksiklerinden dolayı ihbar verildi, 5 iş yeri, çevre kirliliği, işletme izni, sağlık karnesi, genel hijyen ve Covid-19 kurallarına uymadıklarından dolayı geçici olarak mühürlendi, 9 iş yerine de Belediyeler Yasası kapsamında para cezası kesildi. 
Genel temizlik-hijyen yetersizliği ve Covid-19 kurallarına uymayan, raf kontrolünde tarihi geçmiş ürünler olması ve sağlık karnesi olmamasından dolayı işletmelere toplam 33 bin 891 TL para cezası kesildi.
Sağlık Bölümü ekipleri rutin olarak gerçekleştirdikleri denetimlerde ayrıca iş yerlerinin Covid-19 salgınına karşı almış oldukları tedbirleri de kontrol ediyor. 
Bu çerçevede ekipler, 14 Ekim- 13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdikleri denetimlerde, Covid-19’a karşı hem iş yeri çalışanlarının hem de vatandaşların korunmasına yönelik alınması gereken tedbirler ve dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili iş yeri sahipleri ve çalışanlarına bilgiler verdi. 
Girne Belediyesi Sağlık bölümü ve Zabıta Amirliği’nin, koordineli çalışmasıyla yapılan  denetimlerde, ilk etapta gerekli uyarıları yapan ekipler, uyarı yapılıp buna uymayan iş yerlerinin kapatılması da dahil olmak üzere çeşitli yaptırımları uygulamaya koyuyor. 
Konu ile ilgili açıklama yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü şunları kaydetti:
“Belediye ekiplerinin yapmış olduğu kontrollerde, alınması gerekli görülen tedbirlere uyulup uyulmadığı denetleniyor. Halk sağlığı için denetimlerimizi gece gündüz demeden büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.  
Belediye olarak hayata geçirdiğimiz birçok uygulama ile halkımızın sağlığını korumak adına yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gıda kontrolleri  de bu kapsamda önem verdiğimiz ve tamamen bilimsel esaslar ve aynı zamanda da insan sağlığı odaklı olarak gerçekleştirilmektedir. Pandemi nedeniyle hassasiyetimiz biraz daha fazladır. Bu nedenle tüm esnafımızı gerekli önlemlerin alınması ve kurallara uyulması için iş birliğine davet ederim” 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.