banner913
banner932
banner1012

“Gelen yakıt değil zehirdir”

banner1020

El-Sen Başkanı Özkıraç, Teknecik Santrali’ne gelen yakıtın, yakıt değil zehir olduğunu ve çalışanlarda ciddi sağlık sorunlarının baş gösterdiğini belirtti. Çatalköy Belediye Başkanı Hulusioğlu da “Gerekirse bu hükümet gidecek ama bu yakıt buraya girmeyecek” dedi

banner974
“Gelen yakıt değil zehirdir”

banner971
 
 
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, Teknecik Elektrik Santrali’ne gelen yakıtın, yakıt değil zehir olduğunu söyleyerek, çalışanlarda ciddi sağlık sorunlarının baş gösterdiğini belirtti.
Çatalköy Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi, Esentepe Belediyesi ve Esentepe Çevre Koruma Derneği ile birlikte Teknecik Elektrik Santrali önünde açıklama yapan Özkıraç, santrale gelen yakıtın, yakıt değil zehir oluğunu söyledi.
Özkıraç, “Bunu toplum duysun. Yakıt Teknecik’e girerse Teknecik kapanacak. Ama biz kapatmayacağız, makineler duracak” dedi.
Hükümete ‘Lefkoşa hükümeti’ olarak seslenen Özkıraç, hükümetin yüzünü Teknecik’e ve bu konuya çevirmesi gerektiğini vurguladı.
Yakıttan numune istediklerini ancak reddedildiğini söyleyen Özkıraç, “Çalışanların çok ciddi sağlık sorunları başladı. Bu işin şakası yok. Eylemlerimizi yapacağız” dedi

HULUSİOĞLU: YAKITIN KULLANILMAMASI İÇİN EYLEM YAPACAĞIZ
Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu da, Teknecik Elektrik Santrali‘ne getirilen kirli yakıtın santrale girmesine hükümetin gitmesi pahasına izin vermeyeceklerini söyledi
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen), Yeşil Barış Hareketi, Esentepe Belediyesi ve Esentepe Çevre Koruma Derneği ile birlikte Teknecik Elektrik Santrali önünde açıklama yapan Hulusioğlu, kuruma doğrudan alımla gelen akaryakıtın ne kadar sağlıklı olduğuna dair ilgili Bakanlık ve hükümetin toplumu ikna etmesi gerektiğini söyled
Hulusioğlu, “Gerçekten kamuoyunda uzman arkadaşların ve Teknecik çalışanlarının paylaşımları bizi ürküttü. Yakıtın sonuçları toplumu tatmin etmezse, kullanılmaması için eylem yapacağız” dedi.
Devlet olgusundan uzaklaşıldığını ve çarpık bir düzende gidildiğini vurgulayan Hulusioğlu, her şeyin başıboş olduğunu belirtti.
“50 milletvekili değişim için öncü olmalı” diyen Hulusioğlu, hiçbir yatırım yapılmadığını, başlayan her yatırımın da yarım kaldığını belirtti.
Hulusioğlu, yerel yönetici olarak birçok noktada çözüm bulmak için bireysel hareket etmek zorunda kaldığını ama artık bireysel hareket etme zamanı olmadığını  çünkü sürdürülebilir bir ekonomi olmadığını söyledi.
Hulusioğlu, “Artık yakıt olmayan zehirleri yakıyoruz Teknecik’te.  Yakıtın temiz olduğuna ikna olmazsak, yakıt buraya girmeyecek. Gerekirse bu hükümet gidecek ama bu yakıt buraya girmeyecek” dedi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.