banner913
banner932
banner1012

Gazeteciler Birliği: “Meclis Başkanı Töre’yi üslubuna dikkat etmeye davet ederiz”

banner1020

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin, Yenidüzen muhabirine yönelik tavır ve üslubunu kınadı. Birlik, Töre’yi, üslubuna dikkat etmeye davet etti

banner974
Gazeteciler Birliği: “Meclis Başkanı Töre’yi üslubuna dikkat etmeye davet ederiz”

banner971
 
KTGB Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, gazetecinin görevinin, ortaya atılan bir iddiayı araştırıp kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğu belirtilerek, basın mensubunun bu görevini yaparken, tüm taraflarla konuşup haberini objektif olarak hazırlamak için çalıştığı ifade edildi. 
-“Doğru ve objektif haber, gazetecilerin taviz vermemesi gereken en önemli unsurdur”
“Bazı kişilerin hoşuna gitmese de, doğru ve objektif haber, gazetecilerin taviz vermemesi gereken en önemli unsurdur” denilen açıklamada, ancak dün karşılaşılan olayda, Meclis Başkanı Töre’nin, basın mensuplarına, “araştırmayın, yazmayın” demeye kadar vardığı ileri sürüldü.
“Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin görevini yapmaya çalışan ve doğru bilgiyi almak üzere kendisini arayan Yenidüzen muhabirine yönelik tavır ve üslubunu şiddetle kınarız” denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“Töre’nin meslektaşımıza karşı kullandığı, ‘size ne battı’ şeklindeki sözleri, ‘Biz ne istersek gizlice yaparız. Siz de bunu ortaya çıkaracak haberler yayımlayamazsınız’ şeklinde basını susturmaya yönelik haddini aşan bir söylemdir.”
Gazeteciler Birliği’nin bu olayı basın özgürlüğüne bir darbe olarak gördüğü belirtilen açıklamada, “Sayın Töre’yi ve basın mensuplarına karşı benzer ifadeleri kullanan herkesi, görevi halkı bilgilendirmek olan basın mensuplarına karşı kullandıkları üslubu düzeltmeye davet ederiz” denildi.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.