banner913
banner932
banner1012

Etin tadını unutuyoruz

banner1020

Kasaplar, ‘canlı hayvan fiyatlarının arttığı gerekçesiyle’ etin kilosuna 30 TL’lik zam yaptı. Son iki haftada reyonlardaki etin fiyatına yansıyan artış kademe kademe uygulandı.

banner974
Etin tadını unutuyoruz

banner971
 
150 TL civarında olan dana etinin kilosu 180 TL’ye çıktı. Bu rakamın 200 TL’yi aşacağı öngörüsü paylaşıldı.
Et fiyatlarındaki artış, kasaplar tarafından “birçok dükkan kapanacak” şeklinde yorumlanırken, hayvan üreticileri, “Üretim azalıyor, kesecek hayvan bulamayacaklar” görüşünde
Et fiyatlarının günden güne artması nedeniyle vatandaşlar artık et yiyemiyor. Kasap dükkânları adeta kuyumcu dükkânına döndü ve kasapların kapısından içeri kimse giremez oldu. Zaten kimseye satış yapamayan kasaplar yakında kepenk kapatmaya hazırlanıyor.
“BIÇAK KEMİĞİ DELİP GEÇTİ!”… 
Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak, bugün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile görüşme gerçekleştireceklerini ve görüşmenin seyrine göre eylemlilik kararı alacaklarını açıkladı.
“Zamlarla ilgili bir iyileştirme olmazsa, hayvan fiyatlarının artışına bir dur denilmezse ya da fiyatlarımız vatandaşın et alabileceği noktaya getiremezsek mezbahaları da eylemimize dâhil ederek kasaplar olarak dükkânlarımızı kapatıp satışımızı durduracağız” açıklamasında bulundu.
“VATANDAŞLAR ET ALABİLSİN İSTİYORUZ”… 
Canlı hayvan fiyatlarının her hafta zamlandığını ve et fiyatlarının da doğru orantıda zamlandığını kaydeden Akbıçak, Ocak ayından bu yana yüzde 100’lük bir zam olduğunu ifade etti.
“Artık et satamaz duruma geldik” diyen Akbıçak, “Biz fiyatların yükselmesini değil, fiyatların vatandaşların et alabileceği noktaya gelmesini, vatandaşların cebine hitap edebilecek rakamlarla satış yapmak istiyoruz” dedi.
Satışların düşmesi nedeniyle giderlerini karşılayamayacak noktaya geldiklerini belirten Halil Akbıçak, “Elektrik faturalamızı, personelimizi, kiralarımızı ödeyemeyecek noktaya geldik” şeklinde konuştu.
“EURO-TL FARKINA RAĞMEN GÜNEY DAHA UCUZ”… 
Vatandaşların eti zaruri bir ihtiyaç görmekten çoktan uzaklaştığını ve et tüketiminin lüks haline geldiğini ifade eden Akbıçak, “Tarım Bakanı ile görüştükten sonra eğer bir çözüm bulamazsak mezbahalar da dâhil olmak üzere kapatma kararı alabiliriz” dedi. Güney Kıbrıs’ta TL ile Euro arasındaki farka rağmen et fiyatlarının yüzde 30 oranında daha ucuz olduğunu ve Güney Kıbrıs’a gidebilen kişilerin et ihtiyacını oradan karşıladığını söyleyen Akbıçak, et fiyatları yükseldikçe kaçakçılığın da arttığını ve sağlıksız koşullarda gelen kaynağı belirsiz etlerin piyasaya girdiğini de sözlerine ekledi
 
 
 Halil Akbıçak
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.